Fotod: ERMi välialale kerkib uhke külakiik (1)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Rahva Muuseumi välialal viinaköögi lähedal on viimastel päevadel käinud vilgas ehitustegevus. Nimelt valmib ERMi ning Upsijate rahvatantsuseltsi vabatahtlike koostöös uhke külakiik, mis juba lähipäevil ka avatakse.

Kiigemeister Tarmo Lillo rääkis, et kui kõik läheb plaanipäraselt, avatakse kiik eeloleva pühapäeva õhtul. Männipuust kiik on suur nagu üks korralik külakiik olema peabki, kuid ohutuse huvides lubatakse korraga kiikuma kuni kaheksa inimest. Ekstreemsusi armastavate kodanike kurvastuseks tuleb aga lisada, et üle võlli pole uue kiigega võimalik kiikuda.

ERMi avalike suhete juht Kaarel Tarand märkis, et umbes 2000 eurot maksma minev külakiik on väliala iseseisev osa. Kiige valmides saavad sellega kiikuda kõik soovijad, kuid arvestada tuleb, et ohutuse eest tuleb kiikujail endil hoolt kanda, spetsiaalset instruktorit ega valveposti kiige juurde ei panda. «Eeldame kõigilt kasutajatelt iseseisvat mõtlemis- ja otsustusvõimet,» ütles Tarand.

Lisaks külakiigele rajatakse välialale lähinädalate jooksul ka laste mänguväljak.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles