Piirissaare päevadele maabuv Kihnu koor lööb kaasa ööjooksul

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirissaare rahvas korraldas oma esimese sügislaada 2015. aasta septembris. Toona oli laadal kõvasti sibulat ning ka laadalisi oli palju.
Piirissaare rahvas korraldas oma esimese sügislaada 2015. aasta septembris. Toona oli laadal kõvasti sibulat ning ka laadalisi oli palju. Foto: Andrus Salu

Sibul on kohati juba valmis ja Piirissaare rahvas pakub seda eeloleval nädalavahetusel oma sügislaadal. Aga see pole sugugi kõik, kolmandat aastat peetavate Piirissaare päevade kava on tihe.

Laupäeval, 19. augustil on lisaks hommikust õhtuni käivale sügislaadale kavas ka ujumis- ja jooksuvõistlus, Lendteater astub üles Piirissaare-teemaliste sketšidega ning laupäev lõpeb ja pühapäev algab öölaulupeoga.

Piirissaare kanalis peetavale ujumisvõistlusele on end kirja pannud kümmekond võistlejat. «Ujujaid on praegu veel vähe, aga neid tuleb kindlasti juurde,» ütles Piirissaare vallavanem Liina Miks.

Ujujatel tuleb kanalis läbida 2,5 kilomeetrit. Õhtul kell kaheksa Tooni külas asuva vallamaja juurest ööjooksule startijate distants on kilomeeter pikem. Ööjooksule keegi end kirja panema ei pea, osa võivad võtta kõik.

«Kihnu koor on valmis täies koosseisus ehk kuueteistkümne inimesega rajale minema,» rääkis vallavanem. «Kui nad oma oma körtides jooksu ära jooksevad, korraldab koor öölaulupeo.»

Hommikust õhtuni käival sügislaadal kaupleb Mehikoorma kalafirma Latikas kalaga, kohalikud inimesed pakuvad oma sibulat ja teisi aiasaadusi, mis ilma kiuste valmis on saanud. «Sibul on valmis, aga räägitakse, et see tahaks veel natuke kuivada,» märkis Liina Miks.

Mõistagi on Piirissaare päevade ajal avatud kohalik pood ja muuseum. Pikemaks jääjad saavad saarel telkida sadama ning endise ambulatooriumi naabruses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles