Jooks aitab Käopesa lastele uued jalatsid jalga

Liisa-Lotta Veiken
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta Skechersi suvejooksu start.
Eelmise aasta Skechersi suvejooksu start. Foto: Ardo Säks

Laupäeval saab Annelinna spordihoone eest stardi heategevuslik Skechersi suvejooks, mille üks eesmärke on soetada Käopesa lastekodu lastele uued jalatsid. Jalatsitootja Skechers brändijuht Marin Lamesoo rääkis, et raha jalanõude ostuks tuleb jooksule end kirja panevate inimeste annetustest, kuid Skechers panustab ka ise selleks, et ükski laps jalanõudeta ei jääks.

Lamesoo sõnul oli teisipäeva hommikuks lisanud registreerimisel oma heateo 41 inimest ja keskmine summa jäi enamasti ühe kuni viie euro vahele. Üks inimene on teinud 100 euro suuruse annetuse, nagu ütles Lamesoo. «See on eriti armas,» sõnas ta. 

Suvejooksu peakorraldaja Jaanus Mäe ütles, et kui igaüks panustab kasvõi natukene, saab kokku midagi suurt. 

Ürituse korraldaja MTÜ Treenitus on Tartus jookse korraldanud juba viis aastat, kuid esimest korda on jooks heategevuslik.

SA Tartu Perekodu Käopesa eesmärk on pakkuda vanemliku hooleta jäänud lastele kodu ning hoolitseda nende heaolu ja turvatunde eest. Lamesoo rääkis, et perekodus on praegu 52 last, aga kuna osa puudega lastest on liikumisvõimetud, siis jalanõud saavad 35 last. 

Käopesa juhataja Sirli Peterson nentis, et Skechersi suvejooksu heategevuslik algatus tuli neile nagu välk selgest taevast ja on enne kooli algust suur kingitus, sest uutest jalatsitest ei julge nende lapsed tavaliselt unistadagi. 

Kõik saavad annetada

  • Annetusi saab teha MTÜ Treenitus koduleheküljel või laupäeval võistlustel kohapeal.
  • Skechersi suvejooksu start on 19. augustil Annelinna spordihoone eest (Ihaste tee 7).
  • Kavas on 5 ja 10 kilomeetri jooks ning kõndimine. Lastejooksud tasuta. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles