Legendaarne klubi Atlantis vajus lõplikult ajalukku (9)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööklubi Atlantis hoonel on praegu üsna mahajäetud ilme, kuid juba sügisel asuvad seal tegutsema tantsukooli Shaté kasvandikud.
Ööklubi Atlantis hoonel on praegu üsna mahajäetud ilme, kuid juba sügisel asuvad seal tegutsema tantsukooli Shaté kasvandikud. Foto: Kristjan Teedema

Nagu müütiline Atlantise manner, mis uskumuste kohaselt vajus 12 000 aastat enne meie aja arvamist meresügavusse ning on tänini leidmata, on nüüdseks klubide ajalukku vajunud ka seni Tartus kõige kauem tegutsenud ööklubi Atlantis.

Mai lõpus sõnas klubi Atlantis juht Olga Aasav, et sulgeb klubi uksed Kaarsilla remondi ajaks, kuid restoran töötab ses hoones edasi. Siiski otsustas Aasav ka restorani uksed juba jaanipäeval sulgeda.

Hiigelkahjum

«Me tegime suure investeeringu suveterrassi jaoks. Olime esimesed, kes Emajõe kaldal väliterrassi püsti panid. Kui käive kuu ajaga 90 protsenti langeb, siis on väga keeruline edasi tegutseda,» selgitas Aasav restorani sulgemise põhjusi.

Kui maikuus oli Aasav seda meelt, et ehk jätkab Atlantis tegevust sügisel pärast Kaarsilla remonti, siis jaanipäevaks oli selge, et silla remondi ajal ei tulda ots otsaga kokku, ning sügisel, mil turismihooaeg läbi, ei õnnestu enam tekkinud eelarveauku lappida.

«Muidugi on mul sellest kahju, ma olen seal nii pikalt tegutsenud. Sellel hoonel on mu jaoks nostalgiline väärtus,» rääkis Aasav Atlantise kohta, mille uksel veel praegugi ripub veidi eksitav silt «Reserveeritud». 

Klubi Atlantis hoone omaniku Urmas Pasti sõnutsi polnud probleem vaid Kaarsilla remondis ning selle remondi tõttu tekkinud kahjumis.

«Eelmine rentnik (Olga Aasav – toim) jäi meile ulatusliku summa võlgu. Lõpus tasusime tema eest isegi kommunaalkulusid. Me ei saanud lasta sel lõputult kesta,» selgitas Past restorani ja klubi sulgemist.

Ka lisas Past, et probleemid pole eelmise rentnikuga veel lõppenud.

«Ilmselt lõppeb see tema (Olga Aasavi – toim) jaoks pankrotiga,» märkis Past.

Aasav ise sõnas, et äritegevusest ta loobunud pole ning tal on mõningaid mõtteid, millega edaspidi tegeleda. «Elu on mind õpetanud, et kõike ei pea kohe kõva häälega rääkima,» jättis ettevõtja tulevikuplaanid veel saladuseks.

Pikaajaline leping

Juba on klubihoonel uus rentnik. Hoone omanikud Juhan Kolk ja Urmas Past sõlmisid pikaajalise rendilepingu tantsu­­kooliga Shaté. 

«Lepingu täpsemaid tingimusi ei saa ma avalikustada, kuid võin öelda, et kuni viis aastat võime seal rahulikult tegutseda,» märkis tantsukooli juht Krõõt Kiviste.

Ta selgitas, et tantsukool haarab enda alla kogu maja ning paika on pandud juba ka laienemisplaanid. Et Kiviste viibis eile lastega tantsulaagris, leidis ta kommentaarideks vaid mõne minuti ega jõudnud tantsukooli Shaté tulevikuplaanidest uues majas põhjalikult rääkida.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles