Leekides autod külvasid kahel järjestikku ööl ärevust

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pole selge, millised olid Kivilinna põlengu asjaolud.
Pole selge, millised olid Kivilinna põlengu asjaolud. Foto: Kuvatõmmis

Põlevad autod ei ole Tartus õnneks liiga igapäevane nähtus, ent viimastel öödel põlesid autod Taaralinnas lausa kahel korral. Politseil pole siiski alust kahel järjestikusel ööl puhkenud põlenguid omavahel seostada. 

Tõsisem neist lõõmas ööl vastu teisipäeva Kivilinnas Jaama tänava suurte kortermajade juures, kus leegid neelasid kaks parkimiskohtadel seisnud sõiduautot.

Pealtnägijate sõnul oli kella ühe paiku öösel kuulda kolme plahvatust ning seejärel lõõmasid autod nagu tulekerad.

Kui päästjad kohale jõudsid, selgus, et põles veel ka maha voolanud kütus. Tulekahju kustutati kella poole kaheks, kuid sõidukõlblikud need autod enam ei ole. Põlengu tõttu said kahjustada ka kaks pisut kaugemal seisnud autot.

Pealtnägijate sõnul oli kella ühe paiku öösel kuulda kolme plahvatust ning seejärel lõõmasid autod nagu tulekerad.

Sündmuskohal käinud ekspert kogus uurimises vajamineva info ning politsei algatas juhtumi üksikasjade selgitamiseks kriminaalmenetluse. Selle käigus peab ka selguma, kas autod süüdati või läksid põlema mingi tehnilise rikke tõttu.

Seevastu pühapäeva hilisõhtul Ringtee-äärses parklas oli kahe auto süttimise taga kindlasti kellegi kuri käsi. Inimene, kelle ettevõttele masinad kuuluvad, usub teadvat nii süütaja isikut kui võimalikke motiive.

Kannatanu, OÜ Mexlem juhatuse liige Lembit Krindal rääkis, et ta sai kell pool kaksteist telefonikõne: autod põlevad! Kiirelt kohale saabunud tuletõrjujatel õnnestus masinad kustutada ning päris sõidukõlbmatuks veokkraana ja väiksem pakiauto ei muutunud. Krindali esialgsel hinnangul peaksid kahjud siiski ulatuma 7000–8000 euro kanti.

Väidetava süütaja tegutsemise kohta on Krindali käsutuses turvakaamera video ning kuigi kurjategija kannab kapuutsi ja toimetab video kaugemas servas, usub Krindal teadvat, kes autodele tule otsa pani.

Jässaka kehakuju ja kõnnaku eripärade põhjal väidab ettevõtja, et too on tema endine äripartner, kellega tal tekkisid mõni aeg tagasi erimeelsused ning koostöö lõpetati. Ilmselt jäi teisele poolele asjast aga okas hinge, mistõttu ta võõrast vara kahjustama asuski – seda enam, et väidetavalt on ta samasuguseid tegusid teinud kahel korral varemgi ja kuritöödega lausa ärbelnud.

Kustutustööde järel tegid politseiuurijad sündmuskohal aktiivselt tööd, selgitamaks tulekahju täpsemaid asjaolusid. Muu hulgas uurisid paika asitõendite kogumiseks kriminalistid ning võeti proove ekspertiisideks. Süütamise kohta on algatatud kriminaalmenetlus, kuid eilse seisuga pole kedagi kuriteos kahtlustatavana üle kuulatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles