Lähte triatleet võidutses Euroopa karikaetapil

Liisa-Lotta Veiken
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henry Räppo võitjana finišis.
Henry Räppo võitjana finišis. Foto: LTF Triatlons

Lähtelt pärit triatleet Henry Räppo näitas Riias toimunud juunioride triatloni Euroopa karikaetapil suurepärast vormi, kui alistas sprindidistantsil kõik konkurendid ning võttis esikoha.

Räppo rääkis, et number ühe all startimine tekitas temas tavapärasest suuremat ärevust. Stardiprotokolli vaadates tundus talle poodiumikoht siiski reaalne ja seda ta ka jahtima läks. «Võitu ma tegelikult oodata ei osanud,» tunnistas sportlane.

Võistlusdistantsiks oli 750 meetrit ujumist, 20 kilomeetrit rattasõitu ja 5 kilomeetrit jooksu. Räppo läbis distantsi 56 minuti ja 27 sekundiga, edestades teisele kohale jäänud šveitslast Sasha Caterinat vaid ühe sekundiga.

Henry Räppo rääkis, et hooaeg on kulgenud tõusvas joones. Esimesel Euroopa karikaetapil sai ta 16. koha, teisel lõpetas seitsmendana. Seejärel võitis ta koduses karikasarjas ülekaalukalt Elva etapi ning nüüd võitis Euroopa juunioride karikaetapilt kulla. «Eks trenni on ka päris kõvasti tehtud,» nentis ta.

Räppo sõnul on sprindidistants tema jaoks praegu tavaline, kuid järgmisest aastast peab hakkama ta pikemaid distantse läbima, sest suundub täiskasvanute vanuseklassi.

Järgmine start on Räppol 10. septembril, mil ta osaleb Zagrebis toimuval Euroopa juunioride karikasarja etapil. Nädal hiljem toimub Rotterdamis juba juunioride MM.

Teistest eestlastest jõudsid veel esikümnesse Kevin Vabaorg ja Johannes Sikk, kes saavutasid vastavalt kuuenda ja üheksanda koha. Kuni jooksuetapini hea sõbra ja koondisekaaslase Räppoga koos liikunud Vabaoru jaoks oli tegemist karjääri parima tulemuse kordamisega. Mullu Leedus Kupiškis Räppo võiduga lõppenud Euroopa karikaetapil oli Vabaorg samuti kuues.

Naisjuunioridest olid Riias eestlastest parimad 19. finišeerinud Eleri Etverk ning 21. tulemuse kirja saanud Merili-Mai Kivimets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles