Kaarsild kerkis kõrgemale

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarsilla Raatuse tänava poolne ots on üles tõstetud.
Kaarsilla Raatuse tänava poolne ots on üles tõstetud. Foto: Kristjan Teedema

Tartu südalinnas Emajõe ääres jalutav inimene ei saa suure tõenäosusega arugi, et Kaarsilla Raatuse tänava poolne ots on tavapärasest kõrgemal. Aga nii on see juba paar viimast päeva.  

«Tegime reedel proovitõstmise, see läks hästi ja laupäeva õhtul tõstsime silla ühe otsa 12-13 sentimeetrit kõrgemale,» ütles Kaarsilda põhjalikult remontiva TREV-2 Grupi objektijuht Ildar Sagetdinov. «See töö läks kiiremini, kui arvasime.»

Silla ühe otsa ülestõstmiseks kulus kolme spetsiaalse tungrauaga ligi pool tundi.

Kaarsild on vaja üles tõsta, et paigaldada uued silla raskust vastuvõtvad tugiosad. «Praegu käib silla ülestõstetud otsas lammutamine, siis hakkavad töömehed seal uusi metallist tugiosasid paigaldama,» rääkis Ildar Sagetdinov. «Selleks kulub kuni kaks nädalat.»

Kui silla Raatuse tänava poolses otsas saavad uued tugiosad paigaldatud, tõstetakse üles raeplatsipoolne ots ning vahetatakse ka seal vanad tugiosad uute vastu.

1959. aastal valminud Kaarsilla põhjalik remont algas tänavu 10. aprill. Töödeks kulub 779 967 eurot, jalakäijad peaksid selle silla kaudu saama taas üle Emajõe tänavu oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles