Paatkonnad sattusid hätta nii Peipsil kui Võrtsjärvel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrtsjärv. Pilt on illustratiivne.
Võrtsjärv. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Läinud laupäeval pidid päästjad ja piirivalvurid mitmel puhul abistama suurtel veekogudel hätta sattunud paatkondi.

Esmalt sai häirekeskus 12. augustil kella kolmveerand viie paiku õhtul teate, et Tarvastu vallas Maltsa külas oli Võrtsjärvel suure tuule tõttu hätta sattunud purjepaat kahe täiskasvanu ja kahe lapsega. Päästepaatidega päästjad leidsid hädasolijad üles ning aitasid purjeka kaldale. Keegi viga ei saanud, purjekal viibinud inimestel olid kõigil päästevestid olemas.  

Samal päeval pisut enne kella poolt ühtteist õhtul sai häirekeskus teate, et Rõngu vallas Rannakülas on Võrtsjärvel hädas paatkond: alusel ei tööta mootor, alus lekib ning iseseisvalt kaldale ei saada. Paadis viibis viis inimest ning kaasas oli vaid kaks päästevesti. Päästjad reageerisid päästepaatidega ning kell 23.25 leiti hädasolijad üles ja transporditi kaldale. 

Pisut hiljem anti aga teada, et Tarvastu vallas Kivilõppe külas olid Võrtsjärvele jetiga sõitma läinud kaks meest eksinud. Enne päästjate saabumist sündmuskohale anti häirekeskusele teada, et hädasolijad olid siiski ise kaldale jõudnud. 

Samuti laupäeval kella poole kümne paiku palusid piirivalvurite abi Peipsil kalavõrku takerdunud paadisõitjad. Veel enne piiripolitseinike saabumist õnnestus alusel viibinutel end mõrrast vabastada ning piirivalvuritel ei jäänud muud teha kui mootorpaat ühes sõitjatega kaldale juhatada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles