Jalgpalliklubi valib ametlikku pirukat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirukas.
Pirukas. Foto: Peeter Langovits

JK Tammeka valib klubi tänavusel perepäeval välja piruka või koogi, mis kannab edaspidi Tammeka ametliku küpsetise nime. Koostöös Tartu Coopi Konsumitega ja Maksimarketitega toimuvast konkursist saab osa võtta kuni kümme kodukokka, kelle valmistatud töid hindab žürii.

Tammeka kommertsjuhi Kalle Paasi sõnul põhineb konkurss klubi kogukondlikel küpsetustraditsioonidel. «Tammeka inimesed küpsetavad igal aastal klubi üritustele, nagu pere- ja mängupäevad, igasuguseid kooke ja pirukaid. Tänavust perepäeva ette valmistades mõtlesime, et mis oleks, kui pakuks meie tublidele jalkasõpradest kokkadele ka võistluspinget,» ütles Paas.

Paasi sõnul annab vutiklubi Tartu koogi- ja pirukameistritele vabad käed, kuid võistlustöö peaks olema siiski soolane küpsetis. «Me otsime ideaalis sellist pirukat või kooki, mida pakkuda edaspidi ka Premiumi liiga mängudel publikule keha kinnitamiseks.»

23. septembril Tammeka perepäeva raames Sepa jalgpallikeskuses toimuvast konkursist saab osa võtta kuni kümme kodukokka. Žürii valib välja parima küpsetise, mis saab õiguse kanda Tammeka ametliku küpsetise nime. Välja antakse ka eripreemaid.

Konkursi võidutöö jõuab Tartu Maksimarketite toel aga laiema publikuni. Nimelt toodetakse võidutööst suurem partii, millega kostitatakse jalgpallisõpru mõnel järgneval Premium liiga mängul või klubi jõulupeol.

Pirukavõistluse reeglid

Konkursile on oodatud soolased küpsetised, nagu pirukas, pitsa, galett, quiche, leib, sai vms.

Peamised omadused, mida žürii küpsetiste puhul hindab:

maitse,

originaalsus (küpsetis üllatab ootamatute lisandite ja maitsevarjunditega),

rahvalikkus (komponentide mõistlik maksumus, kättesaadavus ja vutipublikule mokka mööda olemine),

praktilisus (küpsetist on võimalik süüa suurema vaevata staadioni või väljaku ääres),

hinnatav on ka küpsetise või selle komponentide seotus Tammeka, Tartu või jalgpalliga.

Küpsetisi hindab pimetesti põhimõttel žürii, kuhu kuuluvad elukutseline kokk, Tammeka noorte, lapsevanemate, treenerite ja täiskasvanud jalgpallurite esindajad. Võistlejatel palutakse esitada võistlustöö, mille koguseks on vähemalt kümme koogitükki või pirukat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles