Punane kukk tegi mitmel pool pahandust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju.
Tulekahju. Foto: Marko Saarm

Läinud nädalavahetusel möllasid mitmel pool Lõuna-Eestis tulekahjud, mille põhjuseks võib pidada laupäevast äikesetormi.

13. augustil kell kolmveerand üks öösel teatati häirekeskusele tulekahjust Jõgeva vallas Pakaste külas. Teataja sõnul põles leegiga ehitusjärgus maja. Päästjate saabudes oli 50 x 10 meetri suurune hoone laustules. Hoonest toodi välja neli propaani- ja neli hapnikuballooni.

Tulekahju lokaliseeriti kell 1.36ks ning lõplikult likvideeriti põleng kell 5.32ks. Tuleõnnetuses keegi viga ei saanud. Esialgsetel andmetel võis tulekahju alguse saada välgutabamusest. 

13. augustil kell üksteist ennelõunal sai häirekeskus teate tulekahjust Mäksa vallas Tammevaldma külas. Teataja sõnul põles majas sees elektrikilp. Sündmuskohal selgus, et tulekahju oli iseseisvalt kustutatud. Päästjad kontrollisid maja üle, et välistada tuleleviku oht.

Tõenäoliselt võis tulekahju alguse saada sellest, et eelmisel päeval oli maja elektrikilpi tabanud välk, tulekahju kustuti iseseisvalt, kuid järgmisel päeval, kui alajaamas pingestati liine, tekkis katkiste elektrijuhtmete tõttu lühis ning kilp süttis taas. 

Kahel juhul möllas punane kukk ka Põlvamaal. 11. augustil kell veerand kümme õhtul sai häirekeskus teate elumaja põlengust Põlva vallas Meemaste külas. Teataja sõnul oli kahekorruselise maja katuse alt leek väljas. Kaks inimest olid ise majast välja saanud, kuid väitsid, et keegi võib veel hoones.

Suitsusukelduslüli sisenes hoonesse tulekollet otsima ning ka väidetavat inimest. Tulekolle leiti esimeselt korruselt köögist ning kustutati. Jätkus kannatanu otsing. Kogu maja otsiti läbi, kedagi siiski hoones polnud. Kiirabi viis kaks majast välja saanut kergemate põletushaavadega haiglasse.   

12. augustil kell kolmveerand üksteist ennelõunal sai häirekeskus teate tulekahjust Räpina vallas Ristipalo külas Keskuse põigus. Teataja sõnul oli neljakorruselise kortermaja koridoris suitsu ning põles rõdu.

Päästjad selgitasid välja, et teise korruse rõdul põlesid praht ja mööbliesemed. Tulekahju kustutati kell 11ks. Keegi viga ei saanud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles