Maamess lõi külastusrekordi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalal Tartus peetud Baltimaade suurimat põllumajandusmessi külastas esialgsetel andmetel 30 560 külastajat, mis on pikkade traditsioonidega messi publikurekord.


«Veel on laekumata andmed Piletilevi kaudu realiseeritud pääsmetest ning välismaalt saabunud organiseeritud turismigruppide kohta,» rääkis pressiesindaja vahendusel Maamessi projektijuht Margus Kikkul. Sellest hoolimata oli see tema sõnul kõigi aegade edukaim mess nii eksponentide arvu kui külastatavuse poolest.

Korraldajate sõnul astus enim inimesi näitustehalli territooriumile 15. aprillil - 12 530. Rahvarohkus paistis tänavu kõikjalt silma.

«Hallides ja väliterritooriumil oli pidevalt inimmeri ning liikuda oli tõesti raske. Kahju on vaid sellest, et viimasel päeval ilm ära keeras. Kes oli tõsine huviline seda ei heidutanud ka vihmasabinad,» märkis Tartu Näituste pressiesindaja Vambola Paavo.

Lisaks tehnikale pakkus publikule enim huvi metsaveotõstukijuhtide täppistõstmine, Šveitsi firma Menzi Muck universaalne harvester, koolinoorte mudetraktorite finaal ja metsameeste raievõistlused.

Tänavusel Maamessil oli väljas 274 eksponenti üheksast riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles