Korraldajate kinnitusel tuleb reformitud Tartu rulluisusprint kõigi aegade põnevaim

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tarmo Haud

Järgmisel laupäeval, 19. augustil seitsmendat korda aset leidev Tartu rulluisusprint üllatab osalisi uue ja haarava 100-meetrise distantsiga.

Rulluisusprindi eelsõidud on nagu eelmiselgi aastal eraldistardist. Ühtlasi pannakse eelsõitudega paika rullitajate asetus väljalangemissõitudeks (peetakse põhimõttel sõitja vs. sõitja), mille kaudu jõutakse välja finaalideni.

«Saja meetri sprint on uisutajate seas tuntud formaat, mis on ka näiteks maailmameistrivõistluste programmis. Eelmistel aastatel olid sõidud neljaste gruppidega, kuid sel korral peetakse võistlus sõitja versus sõitja formaadis, mis teeb ürituse ka pealtvaatajatele paremini jälgitavaks,» rääkis võistluste projektijuht Oliver Kivimäe. Tänavu saavad esimest korda ka rahvasprinterid võimaluse parandada kvalifikatsioonis sõidetud tulemust väljalangemissõitudes.

Rulluisusprindi tunamulluse tšempioni Marten Liivi arvates on distantsi esimestel meetritel määrav tähtsus. «Ei ole küll kunagi nii lühikesel distantsil võistelnud, kuid ilmselt on start väga tähtis, just see, kui kiiresti saab hoo üles, kui kiiresti saab koha pealt minema,» ütles ta.

7. Tartu rulluisusprint peetakse 19. augustil, päev enne 11. Tartu rulluisumaratoni starte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles