Fotod: loodusmuuseumis nägid ilmavalgust ämblikubeebid

Liisa-Lotta Veiken
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Umbes aasta tagasi koorusid Tartu ülikooli loodusmuuseumi linnutapiklase (Grammostola rosea) kookonist esimesed väikesed ämblikuhakatised, kes on praeguseks tublisti kosunud. Kaks nädalat tagasi sai usin linnutapiklane aga teist korda emaks: tema teisest munakookonist koorus sadakond ämblikupoega.

Tartu ülikooli zooloogia doktorant Andro Truuverk rääkis, et ämblikute paljunemise harukordsust on raske mõõta. «Kui on hobi ning viitsid ja tahad nendega tegeleda, siis ei ole see midagi erilist,» sõnas ta. Kuid ta ei tea ühtegi teist inimest Eestis, kes oleks ämblike aretamise entusiast.

Truuverk on ämblikute paljundamisega hakkama saanud juba kolmandat korda. «Probleem on tihti selles, et emane tahab isase ära süüa, ja kui silma peal ei hoia, võib nii ka juhtuda,» nentis ta. Ta jälgis enda sõnul hoolega emast ja kui too agressiivseks muutus, tuli ta ära võtta. «Riski aitab maandada ka see, kui emast hästi toita,» ütles Truuverk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles