Õhtuti Jõgeva rulaparki rüüstavad noored irvitavad kurtjatele näkku (5)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile õhtul sõitsid rulapargis triki- ja tõukeratastega kümmekond noort, naabruses elavate inimeste sõnutsi vahetub õhtuhämaruses sporditegemine huligaanitsemisega.
Eile õhtul sõitsid rulapargis triki- ja tõukeratastega kümmekond noort, naabruses elavate inimeste sõnutsi vahetub õhtuhämaruses sporditegemine huligaanitsemisega. Foto: Eili Arula

Jõgevamaa gümnaasiumi kõrval asuv rulapark leiab suvisel ajal ilusa ilmaga iga päev kasutust. Paraku ei kasuta kohalikud noored seda alati eesmärgipäraselt. 

«Päeval käivad noored siin tõukerataste ja ruladega sõitmas, kuid õhtuti kogunevad siia ka teised tegelased, kellest enamik üldse rulaga ei sõida. Nad hoopis suitsetavad, joovad, lärmavad ja lõhuvad siin,» selgitas rulapargi naabruses elav Anne Lokk.

Anne ja tema abikaasa Andrus Lokk on käinud lärmakaid noori korduvalt korrale kutsumas, kuid vastuseks on nad huligaanitsevatelt teismelistelt saanud vaid sõimu ja näkku irvitamist. Ka nende naabrid on kurtnud rikutud öörahu pärast, kuid keegi neist pole julenud noori noomida.

«Möödunud aastal kutsusime mitmel korral ka politsei, kes jõudis kohale ehk pool tundi pärast helistamist. (Jõgeva politseijaoskond asub rulapargist 700 meetri kaugusel – EA),» lisas ta. Noored ei lasknud end korrakaitsjatest häirida ning politsei kutsumine tekitas neis hoopis kättemaksuhimu.

«Meie maja on seepärast ka kividega loobitud. Ma enam pole politseisse ka helistanud. Tean, et see ei aita,» ohkas Anne Lokk.

Politsei kontrollib

Jõgeva politseiajoskonna piirkonnavanem Jana Õim sõnas, et politseil ei ole märkamata jäänud rulapargi lähistele koondunud noored, kes endale põnevamat tegevust leid­­-

mata ümberkaudsete elanike rahu rikuvad ning rulaparki lõhuvad.

«Sestap teevad korrakaitsjad sellesse piirkonda tavapärastel patrullkäikudel ka pistelisi kontrolle, veendumaks et noored avalikul väljakul kehtestatud kodukorda järgiksid,» ütles Õim.

Juuli alguses teatas Jõgeva linnavalitsus, et linnavalitsuse tellimusel valmib septembri lõpus Jõgevale uus rulapark. Selle asukoht jääb paraku samaks. Uued ekstreempargi elemendid tulevad betoonist ning need peavad kindlasti paremini vastu kui praegused puidust rambid. 

Meie maja on ka kividega loobitud. Ma tean, et politseisse helistamine ei aita, ütles Anne Lokk.

«Igal aastal kulutab linn rulapargi rampide parandamisele tuhandeid eurosid. Summad varieeruvad paarist tuhandest viie tuhandeni,» märkis Jõgeva linnavalitsuse liige Kristian Vaarpuu, kelle algatusel valmib uus betoonrampidega rulapark.

Mis puutub rulapargis huligaanitsevatesse noortesse, siis on see info Vaarpuu kõrvu juba varem jõudnud, ta tunnistas siiski, et ei teadnud probleemi täit tõsidust. «Eks siin peaks ikkagi koputama seal õhtuti laamendavate teismeliste vanemate südametunnistusele,» lisas ta.

Vajaduse korral aed ümber

Vaarpuu on seda meelt, et kui tekib vajadus, siis tuleb uuele rulapargile aed ümber teha ning väravad öörahu ajaks sulgeda. «Septembris valmiva rulapargi projektis aeda ette nähtud pole, aga vajaduse korral tuleks see hiljem juurde lasta teha,» sõnas ta.

Anne Lokk kinnitas, et tal pole noorte ekstreemspordihuviliste vastu midagi, kuid tema meelest pole kuigi otstarbekas Jõgeva rulapargi asukoht. «Tartus asub rulapark elumajadest hoopis kaugemal. Ka siin võiks see asuda elumajadest kaugemal. Jõgeval on selleks kohti küll, näiteks spordihoone Virtus taga,» ütles ta.

Juhul kui ekstreemspordiparki teise kohta rajada pole võimalik, näeb Anne Lokk ainukese võimalusena park tarastada ja öötundideks väravad lukustada. «Mul ei ole selle vastu midagi, et noored siin sõitmas käivad, aga seda peaks tegema ikkagi päeval, mitte pärast kella kümmet õhtul, mil ümberkaudsed elanikud soovivad magada,» lisas ta murelikult. 

Veel pani Anne Lokk linnaisadele südamele, et uue rulapargi rajamise käigus tuleks juurde tellida ka välikemps. Praegu kergendavad noored oma keha pargi kõrval asuvas võpsikus. «Meie ja naabrid näeme pidevalt, kuidas kõik asjad seal kohapeal ära aetakse. Süüakse, juuakse ja käiakse põõsaste all asjal,» lisas ta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles