Anne kanali ääres lehvib taas punane lipp

Johannes Voltri
, Tartu Postimehe suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne kanali ääres lehvib taas punane lipp, mis tähendab, et ujujad võivad vette minna vaid omal vastutusel.
Anne kanali ääres lehvib taas punane lipp, mis tähendab, et ujujad võivad vette minna vaid omal vastutusel. Foto: Sille Annuk

1. augustil Anne kanalist võetud vee kvaliteedi proovidest nähtub, et sooleenterokokkide ja kolibakterite tase on jälle üle lubatud normi, seega lehvib rannas taas punane lipp.

Augusti esimesel päeval kanali äärest võetud proovide järgi on vee fekaalset reostust näitavate bakterite osakaal vees lubatust mitu korda suurem. Enterokokke on vees 2,7 korda üle normi, kolibaktereid aga kaks korda rohkem kui lubatud. 

Kolibakterite ning enterokokkide tase Anne kanalis on linlastele meelehärmi põhjustanud juba 4. juulist. Olukord oli eriti halb juuli keskel, mil enterokokkide tase oli 2,5 korda normist kõrgem, kolibakterite tase ületas aga lubatud piirmäära tervenisti kuus korda.

Kuni rannal lehvib punane lipp, peaksid inimesed kanalivees ujumist vältima. Eriti puudutab see lapsi ja vanureid, kellel on nõrgem immuunsüsteem. Kuigi kolibakterid ja enterokokid on tavalised ja levinud bakterid, mis üldjuhul on ohutud, võib nende hulgas olla ka mikroorganisme, mis võivad põhjustada näiteks seedetrakti haigusi.

Teistes Tartu randades (Emajõe linna- ja vabaujula) on ujumine lubatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles