Mõnele festivali Draama etendusele leidub veel pääsmeid

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Draama off-programmi üks peamisi koostajaid Kaija M Kalvet tegi oma uusima osatäitmise lavastuses «Kaksismaa/Kaksoismaa».
Draama off-programmi üks peamisi koostajaid Kaija M Kalvet tegi oma uusima osatäitmise lavastuses «Kaksismaa/Kaksoismaa». Foto: Gabriela Liivamägi

Nelja nädala pärast sagivad Emajõelinnas festivali Draama etendusi andma tulnud trupid ja vaatama kogunenud teatrisõbrad. Festival toimub tavapäraselt mihklikuu alguses, tänavu niisiis 5.-9. septembrini. Mõned etendused on juba välja müüdud, aga paljudele leidub veel pileteid.

Draama 2017 kunstilise juhi Ivar Põllu teate kohaselt annab kaks päeva lühem festival võimaluse muuta see tihedamaks. «Enam ei alga festivali üritused mitu päeva enne ametlikku algust ega jätku pärast festivali ametlikku lõppu,» lisas ta. «Koondame kogu festivali lühemale ajale ning usume, et rõõmustavad kõik.»

Draama piletid läksid müüki 1. juulil. Festivali programmijuht Marika Goldman teatas, et praeguseks on välja müüdud väiksemate saalide etendused. Need on Theatrumi «Isa» ja «Talvevalgus», Von Krahli teatri «Kummi T» ja «Vaimukuskuss», VAT teatri «Eine murul», Eesti draamateatri «Vaimude tund Koidula tänavas» ja lavakunstikooli XXVII lennu «Elagu, mis põletab!».

«Aga hoolimata sellest on meil tegelikult veel väga palju pileteid müügis – etendustele, mis toimuvad teatrisaalides, kus kohti on palju,» lisas Goldman. «Ja pileteid on müügis ka etendustele, mida publik nii hästi ei tea, aga festival annab nendega tutvumiseks just ideaalse võimaluse.»

Põhiprogrammi kõrval on Draama off-programm, mille eest seisab hea lavastaja ja näitleja Kaija M Kalvet koos oma teatriga Must Kast. Kõige suuremaid ettevalmistusi nõuab tema sõnul lavastus «Ületoodetud teater», mis tuleb vaatajate ette ainult ühe etendusena Draama lõpetamiseks nn ületoodetud lavastajate ja näitlejate koostöös, peamiseks lavastajaks Mehis Pihla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles