Jalga vigastanud näitleja vajas lavastuses «Tagahoovish» asendajat

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Tennosaar tuli lavastuses «Tagahoovish» vaatajate ette Merje Säinase ja majaproua Emma Säinase kaksisrollis.
Liina Tennosaar tuli lavastuses «Tagahoovish» vaatajate ette Merje Säinase ja majaproua Emma Säinase kaksisrollis. Foto: Tiina Viirelaid

Reedel sai Emajõe suveteatri produtsent Ruta Rannu pärastlõunal teate, et lavastuse «Tagahoovish» trupi näitleja Liina Tennosaar on vigastanud oma jalga ja vajas seetõttu kiiresti arstiabi. Vigastus oli nii suur, et tarvis oli teha operatsioon. Kuid õhtul oli etendus.

«Jalga opereeriti, sest katki olid pindluu ja hüppeliiges, kuhu mulle pandi plaat ja kuus kruvi,» ütles Liina Tennosaar.

Õnnetus juhtus Karlova teatrimajas, mille ühes korteris näitleja peatub etenduste ajal. «Istusin oma köögis ja vihma õudselt sadas. Ma vaatasin, et katusel olid suured samblatordid vihmal ees, nii et vesi ei voolanud ära, vaid läks katuse ja lae vahele. Mõtlesin abiks olla sellega, et ronin üles ja püüan sambla harjavarrega minema lükata,» meenutas ta. «Vihm oli meeletu, katus libe ja ma kukkusin, aga mitte maapinnale, vaid katusele nii, et katki läksid hüppeliiges ja pindluu. Selles mõttes oli õnnelik õnnetus, et ma ei kukkunud katuselt alla.»

Appi tulid Külliki Saldre ja Ragne Pekarev

Trupile tuli appi vanemuislasest kolleeg Külliki Saldre, kes tutvus Tennosaare kahe osatäitmisega lavastuses «Tagahoovish» umbes kolme tunni jooksul, tegi läbi proovi ja tuli õhtul etenduses publiku ette Merje Säinase ja majaproua Emma Säinase osas. Ta osales ka laupäevases ja pühapäevases etenduses.

Reedene etendus oli produtsendi andmetel välja müüdud ja samamoodi on sellesama lavastuse kahe viimase mängukorraga 8. ja 9. augustil. Kuid paraneva Tennosaare ja filmimisel osaleva Saldre asemel teeb Lina 7 maja taga nendes etendustes kahe Säinase osa Ragne Pekarev.

Liina Tennosaar «Üle linna Vinski» etendustes

Jalavigastusest hoolimata läheb Liina Tennosaar alates eelolevast laupäevast Tartu laulupeomuuseumi siseõues vaatajate ette preili Pirtspekina lavastuses «Üle linna Vinski». Esietendus oli sealsamas juulis 2014, praegu on kavas kuus mängukorda.

Liina Tennosaar preili Pirtspekina lavastuses «Üle linna Vinski».
Liina Tennosaar preili Pirtspekina lavastuses «Üle linna Vinski». Foto: Kalev Saar

«Lavastuses «Tagahoovis» tuli väga palju joosta ümber maja ja mööda treppe, seda ma ei saa praegu teha, aga «Vinskis» on nii väike mänguala, et seal ma saan ära kõnnitud,» ütles näitleja. «Ja pealegi ma mängin preili Pirtspekki, kes on vanamutt ja kes võib olla kepi või karkudega.»

Liina Tennosaar palus kirja panna suure tänu Tartu ülikooli kliinikumis teda opereerinud doktor Toomas Salusele ja tema tiimile. «Nad kohtlesid mind ülimalt hästi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles