Omanikud kaaluvad Tõrvandi tondilossi lammutamist

Johannes Voltri
, Tartu Postimehe suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrvandis Papli 1 asuv hoone on aastaid seisnud tühjana ning tõmmanud ligi lõhkujaid.
Tõrvandis Papli 1 asuv hoone on aastaid seisnud tühjana ning tõmmanud ligi lõhkujaid. Foto: Kristjan Teedema

​Tartu lähistel Tõrvandi bussipeatuses bussilt maha tulijatele torkab esimese asjana silma suur täis soditud mahajäetud maja. Sellisena on see seisnud juba pikemat aega. Hoones on tuld tehtud ja sinna prügi veetud

Tühjana seisva Papli 1 hoone üks omanikest Tiit Lehto ütles, et kinnistu ja sellel olev maja on müügis olnud juba pikemat aega. Kuigi uksed-aknad on kinni löödud, et sinna sisse ei pääseks, pole need sammud inimesi takistanud, ikka ja jälle on keegi tõkked eest ära kiskunud. «Me ei jõua seal vandaalidega võidelda, ega neid inimesi lukud pea,» nentis Tiit Lehto. 

Sellepärast on ta koos kaasomaniku Algis Astmäega vaagimas hoone lammutamise võimalust. «Kalkuleerime seda võimalust ning praegu uurime lammutamise hinnapakkumisi,» ütles Lehto. Kas ja millal aga peaks lammutamiseks minema, on tema sõnul veel vara öelda.

Ülenurme vallavanem Aivar Aleksejev ning valla ehitusnõunik Tiit Lukas teavad majaga seonduvaid probleeme hästi. Nad mõlemad tõdesid, et omanikud pole seal tihti suutnud uksi-aknaid korralikult kinni lüüa. Lukase sõnul määrati kinnistu omanikele 2014. aastal sissepääsude sulgemiseks isegi 300 euro suurune sunniraha, seda küll välja mõista polnud vaja. Ülejäänud kordadel sunniraha rakendatud ei ole, hakkama on saadud ilma selleta. 

Tartu Postimees käis kohapeal olukorda kaemas 27. juulil. Siis võisid kõik soovijad avatud tagaukse kaudu hoonesse minna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles