Noëp hullutas Intsikurmus publikut

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Intsikurmu festival. Esineb Noëp.
Intsikurmu festival. Esineb Noëp. Foto: Risto Mets

Kui mullusel Intsikurmu festivalil teritasid paljud publiku seast veel kõrvu, et mis sealt metsalava poolt nüüd kostma hakkas, siis sel korral oli Noëp pealava viimane esineja ja tõmbas publiku käima juba heliproovi ajal.

"Andres, Andres, Andres!" skandeeris rahvas juba siis, kui lava oli veel täiesti pime. Lõpuks Andres Kõpper tuligi. Esitas peamiselt oma uuemaid, aga ka vanu tuntud lugusid. Andis vägeva kontserdi, lõi ise tantsu ja võttis lõpuks musitseerimiseks isegi lõõtspilli appi.

Kaks päeva kestis Põlvas Intsikurmu laululaval ja selle ümbruses omapärane muusikafestival, mida on hellitavalt kutsutud ka Eesti Positivuseks. Teadupärast peetakse sellenimelist festivali Lätis. See on üritus, mis püüab olla hooliv looduse ja kultuuri vastu ning seda külastavad inimesedki aktsepteerivad taolist mõttelaadi.

Romantilise ja isegi müstilisena mõjus metsaalune valgustus ja valgusinstallatsioonid. Ohtralt olid korraldajad puude vahele sidunud võrkkiikesid, kus lesides festivali nautida. Põnev toit ja joogid on olnud samuti festivali osa. Kusjuures joogi ostmiseks tuli huvilisel enne lunastada kaheeurose pandiga tops. Alles siis kallas müüja talle sinna soovitud keelekastet. Õhtu lõppedes said kõik oma topsid tagasi müüa, ent kuna nende kujundus oli päris põnev, otsustasid paljud jooginõu hoopis koju viia.

Sel korral oli publiku käsutuses kolm lava ja 32 esinejat. Teiste seas näiteks Vaiko Eplik, Paul Oja, aga ka Els Himma. Välismaistest kollektiividest võiks nimetada Throwsi, Holy Fucki või Cigarettes After Sexi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles