Karismaatilise Torupilli Jussi elu jõudis näitusele

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torupilli Juss ehk Juhan Maaker.
Torupilli Juss ehk Juhan Maaker. Foto: ERM

Eesti Rahva Muuseumi Hurdataguse galeriis on avatud näitus Torupilli Jussist. Näitusele pääseb A-sissepääsust ning seda saab vaadata tasuta, edastas muuseum.

Torupilli Juss ehk kodanikunimega Juhan Maaker alustas torupilliõpinguid 10-aastaselt. Pillimäng ei olnud toona noore hiidlase sugugi peamine tegevus. Raha teenis ta hoopis oma kahemastilise purjekaga «Viidemann» Tallinna rahvale küttepuid müües.

Jussi tee kuulsusele sai alguse pärast tütre Anni ja abikaasa Liso surma, mille järel andis Juss oma põllud ja hooned sugulasele, saades vastu prii ülalpidamise elu lõpuni. Nii algas 76-aastaselt Jussi uus elu, mille ta pühendas täielikult torupilli mängimisele ja rahva ees esinemistele.

Rikkalik pildimaterjal ja tekstid näitusel toovad esile karismaatilise pillimehe eluloo. Väljapanekut saab uudistada augustikuu lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles