Tartu võõrustab svingtantsijaid kolmeteistkümnest riigist

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swingtantsu suvelaagri rahvusvaheline osalejaskond Alatskivil. Lossis peetakse reedel ka pidu.
Swingtantsu suvelaagri rahvusvaheline osalejaskond Alatskivil. Lossis peetakse reedel ka pidu. Foto: Marge Teder

Täna algab svingtantsude suvelaager, mis toob kolmeks päevaks Tartusse ja Tartumaale üle kaheksakümne tantsija kolmeteistkümnest riigist. Päevad on täis tantsutunde, mida annavad õpetajad Venemaalt, Austriast ja Brasiiliast ning õhtud jätkuvad svingimuusikaga bändide esitluses.

MTÜ Tantsuklubi Tartu Swing esindaja Liis Lainemäe sõnul on suvelaager svingtantsijatele hooaja tippsündmus. «Kui sügisest kevadeni toimuvad tantsutunnid Tartu linnas, siis selleks sündmuseks kutsutakse huvilisi osalema üle maailma ning sõidetakse Tartust välja.»

Nii ongi tänasest laupäevani tunnid Alatskivil, mis tipnevad reedel peoga Alatskivi lossis. Laupäeva õhtuks jõuab kogu seltskond tagasi Tartusse, kus korraldatakse kõigi jaoks avalik tantsupidu koos Estonian Dixieland Bandiga. Pidu peetakse laupäeva õhtul Saksa kultuuri instituudis Kastani tänaval.

Suvelaagris osalevad tantsijad nii Eesti lähiriikidest kuni Itaalia, Hispaania ja Rumeeniani välja. Õpetajateks on sel aastal kolmandat korda korraldatavas suvelaagris Daria Chupyrkina ja Dmitry Vostrikov Moskvast ning Diana Geisler Austrias ja Felipe Braga Brasiiliast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles