Tartu ülikooli pikaaegne kommunikatsioonijuht lahkus kohalt

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illari Lään
Illari Lään Foto: Margus Ansu

​Üle viieteistkümne aasta Tartu ülikooli kommunikatsiooniosakonnas töötanud ning enamiku aega seda juhtinud Illari Lään lõpetas juuli lõpus töölepingu ülikooliga.

TÜ turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Jaan Rosental põhjendas Lääne lahkumist sellega, et ta oli väga pikka aega tööl olnud ning küllap soovis valida omale tulevikuks uued suunad.

Küsimusele, kas tööleping lõpetati Lääne soovil või ülikooli initsiatiivil, jättis Rosental otse vastamata. «Me läheme ikka täitsa sõbralikult lahku. See on kahepoolne arusaam. Ütlen veel kord, ta on ju ikkagi nii staažikas ja väga hea kolleeg. Väga kahju, et ta lahkub, aga eks inimesed teevad ju vahepeal ikka karjääri ja see on loomulik samm,» rääkis ta.

Lääne lahkumine sai Rosentali sõnul selgeks juuli alguses ning tema väitel ei olnud see seotud aasta alguses meediasse jõudnud juhtumiga, kus TÜ doktorant süüdistas oma juhendajat seksuaalses ahistamises. Nimelt väitis Tartu ülikooli kontrollkomisjoni hilisem raport, et Lään andis ajakirjandusele kontrollimata usaldusväärsusega teavet ning rikkus isikuandmete kaitse seadust.

«Võib öelda, et sellises vastutusrikkas töös on alati selliseid asju, kus võib kaheti suhtuda, aga ma ei kommenteeriks seda. Loomulikult on see raport sõltumatu ja õige, aga kõigi selle punktidega polnud nõus ka rektoraat. Siin pole otsest seost Illari Lääne lahkumisega,» kinnitas Rosental.

Lääne enda sõnul olid tal lahkumismõtted peas juba aasta alguses. «Tundsin soovi oma tööelus uus lehekülg keerata ning suvi tundus sellise otsuse tegemiseks parim aeg. Viisteist ja pool aastat ülikoolis töötamist on olnud ikka väga pikk aeg,» selgitas Lään. Ta andis mõista, et lahkus töölt omal soovil.

Kas Lääne asemele leitakse asendaja kommunikatsioonitalituse seest või korraldatakse uue inimese leidmiseks konkurss, selgub pärast TÜ uue kantsleri ametisse nimetamist.

«Leppisime ülikooli juhtkonnas kokku, et kuna meile tuleb uus kantsler, kes vastutab ka kommunikatsiooni eest, siis talle jääb õigus ise omale uus meeskond luua. Kommunikatsioonijuht on suures organisatsioonis ikkagi väga oluline ametikoht,» sõnas Rosental.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles