Tallinlane maalis kunagist kodulinna

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Kõiv avas eile Gildi galeriis (Gildi 2) oma maalide näituse «Pildikesi Supilinnast», milles on üks pilt ka Karlovast.
Priit Kõiv avas eile Gildi galeriis (Gildi 2) oma maalide näituse «Pildikesi Supilinnast», milles on üks pilt ka Karlovast. Foto: Kristjan Teedema

Tallinna puidurestauraator ja kunstnik Priit Kõiv avas eile Gildi galeriis näituse Supilinna maalidest. Kuid ta ei ole jäädvustanud tuntud paiku, vaid on astunud peatänavatelt mõne sammu kaugusele nurga taha.

Väljapanekus on 14 teost, kõigil paistab maju ja majaosi. Maamärgilisi ehitisi on vaid kahes töös: ühel paistab õlletehase ja teisel Peetri kiriku torn.

Priit Kõiv sündis Tartus 1956, lõpetas samas kunstikooli 1979 puidu kunstilise töötlemise erialal ning oli 1979–1995 Vanemuises ja Eesti noorsooteatris kunstnik-dekoraator. Töö viis ta kokku Mati Undiga, kes kutsus ta lavastuste «Preili Julie», «Toatüdrukud», «Tango» ja «Vedel vorst» kunstnikuks.

Oma erialalisi oskusi on Kõiv rakendanud hiljem kolmes firmas, aga olnud tööl ka Tallinna kunstimuuseumis ja sama linna kunstigümnaasiumis.

Galerist Roosi Pedassaar ütles, et eile avatud näituse tööd on soojad ja mõnusad ning sobivad hästi tartlastele.

«Pildikesi Supilinnast» üks erandlikke maale on Karlovast. Kunstnik vihjas, et sellest linnaosast võib tulla tema teoste järgmine väljapanek. 

See oleks Priit Kõivu kolmas puitasumite kunstiline ülendus, sest eelmine näitus oli mullu Tallinnas Mäsu galeriis «Pildikesi Kalamajast».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles