Eduard Wiiralti piibliteemalised pildid tulid luunjalaste ette

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse avamisel kõneles teoloog Anu Põldsam (keskel).
Näituse avamisel kõneles teoloog Anu Põldsam (keskel). Foto: Sille Annuk

Luunja mõisapäevad nädalavahetusel algasid Eduard Wiiralti raamatuillustratsioonide näituse «Enne põrgut» avamisega Luunja vallamajas. Kõneles Tartu ülikooli usuteaduskonna judaistika lektor Anu Põldsam.

Enne graafilise lehe «Põrgu» loomist jõudis Wiiralt illustreerida kirikuõpetaja ja Tartu ülikooli esimese eestlasest võrdleva ja süstemaatilise usuteaduse professori Eduard Tennmanni usuõpetuse lugemiku. See ilmus aastatel 1924 ja 1925 neljas osas kirjastuse Loodus väljaandena Tartus. Looduse arhiivist jõudsid kunstniku originaalid hoiule Eesti kirjandusmuuseumisse.

Kirjastus kunst üllitas mullu detsembris raamatu «Eduard Wiiralt. Piibliillustratsioonid», mille kaante vahel on kunstniku 73 teost. Näituse «Enne põrgut» 14 pilti jõudsid Luunjasse Rae vallast Harjumaalt ja jäävad siin vaadata septembri keskpaigani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles