Galerii: motokrossi maailmameistrivõistluste võidud läksid Eestist välja

Kelly Olesk
, Tartu Postimehe suvereporter.
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel toimusid esimest korda Eestis motokrossi juuniorite maailmameistrivõistlused. Lange krossiradadel võistlesid noored kolmes vanuseklassis: 10–12-aastased, 12–14-aastased ja 13– 17-aastased.

Noorte motosportlaste vanuseklassi 65cc võitis Hollandist pärit Ivano van Erp, teiseks tuli taanlane Mads Fredsoe Sorensen ja kolmanda koha sai austraallane Kayden Minear. Samas sõidukiklassis olid parimd eestlased Joosep Pärn, kes saavutas  17. Koha. Tubli vormi näitas ka Kennert Nurja.

85cc vanuseklassis tõusis liidriks inglane Eddie Jay Wade, teise koha saavutas rootslane Noel Nilsson ja kolmanda hollandlane Kay Karssmakers. 85cc võistlusklassi esimese sõidu parim eestlane oli Romeo Karu, kes saavutas 36. koha.

Võistlusklassis 125cc oli võidukas itaallane Gianluca Facchetti, teisele kohale sõitis end norrakas Kevin Horgmo ning kolmas oli taanlane Mikkel Haarup. Eestlastlasena näitas parimat vormi Andreas Hiiemägi.

Kokku oli võistlejaid üle maailma Tartu lähedale Langele kogunenud üle 200. Meistrivõistlustel leidis aset ka oksjon, kus müüdi kõige kallimalt Tanel Leoki sõiduvarustus, mille eest käidi välja 550 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles