Miks muutis Air Baltic Tartust lendamise graafikuid?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu lennuk.
Air Balticu lennuk. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Märtsi lõpus läks AirBaltic üle suvisele lennugraafikule, tõstes reedeõhtuse Tartusse lennu ja laupäevahommikuse tagasilennu Riiga teisipäeva õhtule ja kolmapäeva hommikule. Miks tõstis AirBaltic ühe edasi-tagasi lennu nädala lõpust nädala keskele?


Vastab AirBalticu asepresident Janis Vanags:

Lendude arv nädalas jäi samaks, kuid pidime aegu muutma, sest suvi on lennunduses väga kiire aeg ja muudele liinidele läks lennukeid rohkem vaja.

See ei tähenda, et nädala lõpus oleks Tartust vähem lendajaid olnud või me poleks Tartu liiniga rahul, vaid lihtsalt teistel liinidel oli lende veel rohkem vaja. Tartlased said juurde parema ühenduse nädala sees, mis peaks äriklientidele sobima. Meie saame selle arvelt suvel mõnda teise sihtkohta rohkem lennata.

Lennundus ongi omamoodi vahetustehing: sul on teatud arv lennukeid ja sa pead nende lennukitega hoidma võimalikult suure osa klientides rahul.

Isegi kui tartlased pole rahul sellega, et nädala lõpust lende ära võeti, on teie vaatenurgast see parim lahendus firma tervikpilti silmas pidades?

Täpselt. See on kuldne kesktee, et püüda võimalikult paljude ootustele vastata.

Kas pärast kiiret suvehooaega viite lennu tagasi nädala lõppu?

Me ei tea. Talvehooaja graafikust on praegu veel vara rääkida ükskõik mis liinil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles