Laupäeval peetakse rahavaba turgu

Liisa-Lotta Veiken
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Väga Väga Vaba Turg

Laupäeval peetakse Tartus Magasini tänava suvilas (Magasini 5) Väga Väga Vaba Turgu. Tegemist on ajutise rahatu turuga, kus asjad liiguvad inimeste vahel kinkimise või vahetamise teel.

Rahavaba turu korraldaja Mari-Liis Leis rääkis, et üritus toimub sellel aastal teist korda ning eelmisel korral läks üritus asja ette. «Ilm oli väga ilus, saime laata õues korraldada ja asju ringles väga palju,» sõnas ta.

Turul sobivad äraandmiseks näiteks raamatud, riided, tehnika, kodutarbed. Pakkuda võib kõike, mida inimene ise enam ei vaja. Ainsaks tingimuseks on see, et esemed oleks kasutuskõlblikud. Väiksemad asjad võib jätta turu alale järgmist omanikku ootama. Suuremate esemete, näiteks mööbli ja kodutehnika kohta võib turule jätta kirjelduse ja pakkuja kontaktandmed, et huviline saaks ise neile järgi sõita.

Mari-Liis Leisi sõnul viiakse alles jäänud esemed taaskasutuskeskusesse, mis tähendab, et kauba koju tagasiviimise pärast ei pea keegi muretsema.

Leisi hinnangul on rahavaba laat hea eeskätt selle tõttu, et inimesed ei pea seal mõtlema, kas nad saavad ikka oma asjad maha müüdud või kui palju raha oleks õige nende eest küsida. «Eelmine kord tõestas, et andmisrõõm on suurem, kui näiteks 20 euro saamine,» nentis ta.

Kui laat kujuneb edukaks, lubas Leis üritust kord kuus korraldama hakata. Praeguseks on paigas, et järgmine rahavaba turg toimub 26. augustil.

Vihma korral majutab turgu Genialistide Klubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles