Mootorrattaga ligi 200 km/h kihutanud meest karistati arestiga

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruse mõõtmine.
Kiiruse mõõtmine. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tartumaal ligi 200 km/h kihutanud mootorratturile mõisteti karistuseks 15-päevane arest. Lisaks võeti mehelt pooleks aastaks sõiduki juhtimise õigus.

Üleeile, 25. juuli õhtul fikseeris Tartumaal patrullinud motopolitseinik ühe kihutava mootorratta kiiruseks 199 km/h, kuigi antud teelõigul on piirkiirus 90km/h. Nähes enda taga sõitmas vilkurite ja sireeniga peatumismärguannet andvat motopolitseinikku, jäi kihutaja seisma. Ta peeti kinni ja viidi arestimajja kohut ootama.

Täna toimunud istungil määras kohus mehele karistuseks 15-päevase aresti ning võttis talt sõiduki juhtimise õiguse pooleks aastaks.

«Kirjeldades kohtusaalis tagajärgi, mis sellisel kiirusel mootorrattaga õnnetusse sattudes kaasnevad, jõudis mootorrattur mõtetes oma naise ja kahe lapseni. Ta kahetses oma tegu ja mõistis, et kiire kohalejõudmisel asemel on kordades tähtsam jõuda oma naise ja laste juurde koju tervena,» rääkis kohtus politseid esindanud vanemkomissar Vallo Tõnuvere.

Tänavu on politsei Eestis tabanud 170 sõidukijuhti, kes ületasid lubatud piirkiirust ulatuslikult ehk enam kui 60 km/h. Kui sõidukijuht ületab lubatud suurimat sõidukiirust üle 60 km/h, näeb liiklusseadus karistusena ette kuni 1200-eurost rahatrahvi, aresti või sõiduki juhtimisõiguse ära võtmist kuni kaheks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles