Marja tänava trepp muutus inimsõbralikumaks (2)

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remonditud Marja tänava trepp.
Remonditud Marja tänava trepp. Foto: Sille Annuk / Postimees

Lagunenud astmetest pole Marja tänava trepil enam jälgegi, need said korda hiljuti lõppenud avariiremondi käigus. Muutusi on teisigi.

«Trepp näeb nüüd päris viisakas välja ja ka selle ümbrus on kena, muruseeme on seal külvatud,» ütles Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna juht Rein Haak. «Ka ratturitele on seal nüüd trepi ühel pool olemas ramp, et jalgratast oleks kergem üles või alla lükata. See on seal kõige suurem uuendus.»

Marja tänava trepi remondiks sõlmis linnavalitsus varakevadel lepingu osaühinguga Timorvara. Remondi käigus korrastati mademete kõnniteeplaadid, parandati katkised astmed ja tehti trepi kõrvale uued veeviimarid. Sademevee ärajuhtimiseks rajati koostöös Tartu veevärgiga trepi rennide otstesse restkaevud.

Kuigi trepi avariiremont on lõppenud, tuleb seda tööd teinud ettevõttel sinna veel tagasi minna. «Üks järjekordne kõva vihm on pisut nõlva ära uhtnud, see tehakse korda garantii korras,» märkis Rein Haak.

Tartu teised pikemad-suuremad trepid on tema sõnul enam-vähem korras. «Linnakodanikud on meile sellistest murekohtadest teada andnud ja oleme aastate jooksul neid muresid lahendanud,» ütles ta. «Sellisteks töödeks on meil igal aastal natuke raha olemas.»

Marja tänava trepi avariiremondiks kulus 35 888 eurot.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles