Kalmistuliste parkimismure leidis lahenduse

Kelly Olesk
, Tartu Postimehe suvereporter.
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmistu kõrval asuval alal pargitakse.
Kalmistu kõrval asuval alal pargitakse. Foto: Kristjan Teedema

Tartlasi ärritas, et Pauluse kalmistu sõelmeparkla asemele taheti ehitada kergliiklustee. See tähendanuks, et surnuaia lähedale oleks saanud parkida vaid viis autot.

Tartu abilinnapea Valvo Semilarski kinnitas, et linnaelanike muret on kuulda võetud ning ajutiselt on kergliiklustee ehitus peatatud. Praegu on tehtud uus projekt, selle põhjal jääb kalmistu juurde parkla, kus on ruumi 21 autole. Parkla saab kõvakatte, tänavavalgustuse ja sajuveeäravoolu. 

Kuna selle alale tuleb siiski ka kergliiklustee, jääb osa alast nii autojuhtidele kui ka kergliiklejatele kasutamiseks. Varasemas projektis olid alad eraldatud.

Nüüd tuleb uus projekt kooskõlastada Eesti Raudteega, sest parkla piirneb raudteega ning seejärel saab ehitust jätkata. Lisaks vaadati üle olukord teisel pool raudteed, kus on samuti sõelmeparkla mõne parkimiskohaga. «Linnavalitsus plaanib lähitulevikus võimaluse korral ka sinna mõned parkimiskohad tekitada,» ütles Semilarski. 

Abilinnapea sõnul saaks sinna rajada 20 parkimiskohta, aga selle kohta veel otsust ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles