Külastajad pääsevad Tagurpidi majja järgmisel nädalal

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil tagurpidi maja Raadil.
Pildil tagurpidi maja Raadil. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kevadest alates on Raadil Eesti Rahva Muuseumi lähedal käinud ühe omapärase hoone, tagurpidi maja ehitus, mis pälvib igapäevaselt mööda minejate tähelepanu. Selle nädala lõpus soovivad ehitajad ja sisustajad otsad kokku tõmmata, et tuleval nädalal sinna külastajad sisse lasta.

Tagurpidi maja eestvedaja Kuldar Leis täpset kuupäeva ei julgenud öelda, millal järgmisel nädalal võiks inimesed sisse lasta. Majas on vaja veel natukene tegeleda sisustusega. Lisaks ehitatakse hoone ümber tee, et külastajad saaksid ümberringi puhta jalaga maja uudistada. Kavas on veel hoone ümber aed ehitada.

Uudishimulikke, kes käivad maja ümber uudistamas ning uurimas, millal sisse saab, on Leisi sõnul palju. Julgemad on isegi sisse kippunud.

Kui tagurpidi maja avatakse, mahub sinna korraga sisse 20-30 inimest. Leis täpset piletihinda veel välja ei öelnud, küll on see kindlasti tema kinnitusel odavam kui näiteks Eesti Rahva Muuseumis, mille täispilet maksab 14 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles