Kuremaa uus paadisild loob lisaväärtust ka kinnisvaraturul

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue paadisilla külge mahub praegu kinnitama kuusteist alust. Hea vaade avaneb Kuremaa järvele künkal asuvast kortermajast.
Uue paadisilla külge mahub praegu kinnitama kuusteist alust. Hea vaade avaneb Kuremaa järvele künkal asuvast kortermajast. Foto: Eili Arula

Kuremaa järvekaldal valmis möödunud nädalavahetusel uus paadisild. Enne uue paadisilla rajamist laius seal pilliroopadrik. Nüüd, mil uus sild valmis, saavad sellest lisaks paadiomanikele kasu ka Kuremaa külaelanikud ning paari Kuremaa kortermaja akendest avaneb maaliline vaade järvele. See omakorda on üheks soodustavaks argumendiks sealse kinnisvara müümisel.

Uue paadisilla ehitas koos vabatahtlike abiga valmis Kuremaa vabatahtlik järvepääste meeskond. Silla külge mahub kinnitama kuusteist alust ning hetkel on vabu kohti veel vaid paarile paadile.

«Hetkel on tõesti enamik kohti broneeritud, kuid siin on veel ruumi lisakohtade jaoks ning juba uuel aastal plaanime tekitada kohti juurde vähemalt kuuele paadile,» märkis MTÜ Kuremaa vabatahtliku järvepääste juhatuse esimees Janar Hannolainen.

Kuremaa järv on Jõgeva maakonna siseveekogudest üks suuremaid ning seni polnud seal korralikku paadisadamat üldse. «Paadiomanikud kinnitasid oma alused kallastele, kuid need on üsna võsastunud. Polnud just mugav lahendus,» lisas Hannolainen.

«Nüüd on siin künkal asuvast kortermajast järvele päris hea vaade. Kohe üks argument juures, mida korterimüügi kuulutusele juurde lisada,» arvas Hannolainen.

Ta selgitas, et just seetõttu lõid paljud paadiomanikud ka ise sillaehitusele käed külge ning olid nõus paadisilla ehitusse ka ise investeerima.

Kuremaa järvekaldal asuv Allika paadisild läks maksma ligi 12 000 eurot. Sellest 4000 eurot õnnestus saada kohaliku omaalgatuse programmi raames, 2000 euroga toetas Jõgeva vald ning 1800 eurot käis välja Kuremaa järvepääste ise. Ülejäänud kulud katsid sponsorid ja abilised.

Teiseks on Allika paadisilla nime kandev sild meeltmööda ka kohalikele, sest see asub supelrannast veidi eemal ning on ujumiseks pisut privaatsem kui rahvarohke rannaala.

«Kortermajade juurest saab siia otse tulla ja on veidi lühem maa ka, kui randa kõmpida,» lisas Hannolainen.

Et paadisilla rajamiseks tuli vabatahtlikel järvepäästjatel üsna palju pilliroogu ära niita. «Nüüd on siin künkal asuvast kortermajast järvele päris hea vaade. Kohe üks argument juures, mida korterimüügi kuulutusele juurde lisada,» arvas Hannolainen.

Teise Kuremaal asuva kinnisvaramüügi eelisena näeb Hannolainen just sedasama paadisilda, kus uuest aastast juurde tekkimas kuus vaba kohta ning mis kortermajadest mõneminutilise jalutuskäigu kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles