Pildid ja video: Võidu sillal tossas linnaliinibuss (2)

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Häirekeskus sai täna kell 9.29 teate, et Tartu kesklinnas tossab Võidu silla peal linnaliinibuss Maz, kust immitseb välja jahutusvedelikku. Kohale läinud päästjad asusid põlengut kustutama.

Bussijuht kinnitas kohapeal Tartu Postimehele, et ta oli teel kesklinnast Võidu sillale, kui ühtäkki lõi salongi kärsahaisu täis. Mootor läks nii öelda perutama, nagu seda diiselmootorite puhul mõnikord juhtub. Mootor kuumenes üle ja mootoriruum läks kärssama, välja hakkas valguma tosooli.

Bussijuht peatas sõiduki ja avas uksed. Bussis olid ka reisijad, kes astusid Võidu sillal välja ja jätkasid oma teekonda jalgsi. Juht kutsus abi ning päästjad jõudsid kohale kiiresti. Tangidega lõikasid päästjad akujuhtmed läbi, kuid mootor ei tahtnud sellest hoolimata seiskuda. Kuna kütte pealevool lakkas, mootor tasapisi siiski seiskus.

Päästjad katsid asfaldile voolanud tosooli absorbentainega ning koristasid selle. Miks buss tossama hakkas, on veel välja selgitamisel. Kuna põlengu likvideerimiseks suleti sillal kaks sõidusuunda, oli liiklus Narva maantee alguses tugevasti häiritud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles