Seis jääb samaks. Uus minister soovib ERMi vana maja ikkagi Tartu linnale müüa

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui valitsuskabinet minister Aabi otsuse heaks kiidab, võib Tartu linnapea Urmas Klaas julgelt ERMi endise näitusemaja uksest sisse astuda.
Kui valitsuskabinet minister Aabi otsuse heaks kiidab, võib Tartu linnapea Urmas Klaas julgelt ERMi endise näitusemaja uksest sisse astuda. Foto: Margus Ansu

Riigihalduse minister Jaak Aab on seda meelt, et Eesti rahva muuseumi endine näitusemaja J. Kuperjanovi tänaval peaks ikkagi kuuluma Tartu linnale. Selle otsuse peab veel heaks kiitma valitsuskabinet.

«Minu arust peaks hoone ikkagi Tartu linnale müüma ning seda hinnaga, mida nad olid nõus selle eest maksma,» märkis minister Aab.

Tartu linnapea Urmas Klaas sõnas juba korduvalt, et linna saab hoone eest välja käia kuni 500 000 eurot. «Meie lähtume linna eelarvest ning mujalt meil pole võimalik raha juurde saada,» sõnas Klaas.

Hetkel on ministri seisukoht vormistamisel ning see tuleb arutlusele valitsuskabineti istungil. «Valitsuskabinet peab selle ikkagi ka heaks kiitma. Seda hetkel ei oska öelda, millal see otsus istungil päevakorda tuleb,» lisas Aab.

«Miks riik nõustub hoone eest mitusada tuhat eurot vähem raha saama,» jäi Mihkel Stammile see otsus arusaamatuks.

Näitusemajast on huvitatud ka korporatsioon Sakala, kes pakkus aasta algul enampakkumisel hoone eest 700 000 eurot. Ometi läks enampakkumine tühistamisele.

Korporatsioon Sakala vilistlaskogu esimees Mihkel Stammi arvates on minister Aabi otsus veider. «Miks riik nõustub hoone eest mitusada tuhat eurot vähem raha saama,» jäi Stammile see otsus arusaamatuks.

«Et praegu kindlat otsust veel pole, siis ma ei oska ka öelda, kas hakkame otsuse õiguslikkuse üle vaidlema või mitte,» sõnas Mihkel Stamm.

Samas lisas ta, et kui ostuõiguse saab ikkagi Tartu linn, siis nad analüüsivad müügiotsuse kindlasti läbi ning sel põhjal otsustavad, kas tegemist on õigusliku tehinguga. «Kui kõik on korras, pole meil seal millelegi apelleerida, aga eks see selgub alles pärast konkreetset otsust,» lisas Stamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles