Võite kandideerida ERMi direktoriks, kuid seda teeb ka Tõnis Lukas

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Lukas (esiplaanil vasakul) osales ERMi võistkonnas tänavu 6. juunil Tartu ülikooli staadionil jalgpallikohtumises Vanemuise ning haridus- ja teadusministeeriumi võistkonna vastu.
Tõnis Lukas (esiplaanil vasakul) osales ERMi võistkonnas tänavu 6. juunil Tartu ülikooli staadionil jalgpallikohtumises Vanemuise ning haridus- ja teadusministeeriumi võistkonna vastu. Foto: Margus Ansu

Seoses Eesti Rahva Muuseumi direktori viieaastase töölepingu peatse lõppemisega on kultuuriministeerium äsja välja kuulutanud avaliku konkursi ERMi direktori leidmiseks. Muuseumi praegune juht Tõnis Lukas lubas samale ametikohale uue lepingu saamiseks dokumendid esitada. «Kavatsen kandideerida, sest mulle mu praegune töö meeldib,» ütles ta.

Tõnis Lukase sõnul on ERMi juhtimine praeguses etapis nii suur töö, et viiest aastast jääb väheks. «Ma pean seda tööd kindlasti jätkama, et ise rahul olla ja et ka teised saaksid alustatud töö tulemustega rahul olla,» lisas ta. «Ma olen kogu oma energia Eesti Rahva Muuseumisse pannud ja ma näen, et siin on tööd ja rabamist veel küllaga.»

Praegu on Tõnis Lukasel puhkus, mida ta veedab Eestis.

Kultuuriministeeriumi konkursiteates on kirjas, et ERMi direktor vastutab muuseumi igapäevase töö ja strateegilise juhtimise eest. Oluline ülesanne on muuseumi sisulise ning majandustegevuse lühi- ja pikaajaline planeerimine ning kavandatu elluviimine.

Muude dokumentide hulgas peab konkursil osaleja esitama ministeeriumile tegevuskava ERMi arengust aastatel 2018-2022 hiljemalt 30. septembriks e-postitsi digitaalselt allkirjastatuna aadressil konkurss@kul.ee, märgusõnaks «Eesti Rahva Muuseum».

Konkursi võitja asub ERMi direktorina Tartus tööle 22. jaanuaril 2018 ning temaga sõlmitakse tööleping kuni viieks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles