TÜ Narva kolledži uue hoone ehitab 7,5 miljoniga YIT Ehitus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva kolledži ehitusplats.
Narva kolledži ehitusplats. Foto: Tartu Ülikool

Märtsi lõpus sõlmisid AS YIT Ehitus ja Tartu ülikool Narva kolledži uue hoone ehituslepingu, mille kogumahuks koos käibemaksuga on ligikaudu 7,5 miljonit eurot.

Aprillikuu jooksul toimub ehitusplatsi üleandmine ehitajale, ehitaja teeb ettevalmitustöid töö alustamiseks, ehitustööd peavad algama hiljemalt 30. aprillil, teatas ülikooli pressiesindaja.

Tartu Ülikooli poolse ehituse projektijuhi Margus Tamme sõnul on ehitusplats talve hästi üle elanud, karm talv ei ole toonud kaasa kahjustusi.

Kolledži direktor Katri Raik kinnitab, et ehituslepingu sõlmimise eel on veelkord kontrollitud ehituse konstruktsiooni. Tema sõnul ootab linnarahvas huviga, milline hakkab välja nägema kolledži uue hoone fassaad. Fassaadi näidist lubatakse kõigile huvilistele Narvas näidata maikuu lõpul.

Kolledži uue hoone ehitus katkes 2010. aasta suvel, kui ehitusfirma Nordecon lõpetas ootamatult tööd Narvas. Kolledži uue hoone ehitust finantseeritakse Euroopa Liidu struktuurfondi, Eesti riigi ja Tartu Ülikooli vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles