Rahvas saab päikesepargi planeeringu kohta veel arvamust avaldada

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesepaneelid.
Päikesepaneelid. Foto: Sander Ilvest

Veel viimaseid päevi oodatakse Tartu vallavalitsuses inimeste arvamusi Tila külas asuva päikesepargi detailplaneeringu kohta. Teadupärast on Fortumil plaanis Tartu endise sõjaväelennuvälja territooriumile rajada ligi 136 hektari suurune 50-60 MWh võimsusega päikesejõul elektritootmine.

Planeeritav ala puudutab Tartu valla territooriumile jäävaid Tooma, Posti, Orgi, Heina, Paju, osaliselt Stardiraja kinnistut ning Stardiraja ja Lennuvälja tee vahelist riigi omandis olevat maad. Samuti antakse lahendus planeeringuala haljastusele, heakorrale, juurdepääsuteedele, parkimiskorraldusele ja tehnovõrkudega varustamisele, teatas Tartu vallavalitsus. Detailplaneeringu avalik väljapanek kestab 24. juulini.

Kavandatav päikeseenergia tootmisüksus tuleb mõnevõrra suuremgi. Lisaks Tartu valla territooriumil asuvale 115 hektarile peaks päikesepargi alla jääma 21 hektarit ka Luunja vallast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles