Lennuakadeemia sai täisealiseks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiivikukujuline Eesti Lennuakadeemia õppehoone jääb lennuraja lähedale, vaid kiviviske kaugusele Ülenurmel asuvast lennujaamahoonest. Päris oma maja pole lennuakadeemial alates 1993. aastal asutamisest olnudki.
Tiivikukujuline Eesti Lennuakadeemia õppehoone jääb lennuraja lähedale, vaid kiviviske kaugusele Ülenurmel asuvast lennujaamahoonest. Päris oma maja pole lennuakadeemial alates 1993. aastal asutamisest olnudki. Foto: Arhitektibüroo Lunge & Ko

Täna tähistab Eesti Lennuakadeemia oma 18. sünnipäeva ning nagu täisikka jõudnule kohane, kolib ta sügisesl praegusest kodust eraldi elama.


Tartu Lennukolledžina alustanud kool on seni peavarju leidnud maaülikooli ruumides. Sügisel kolitakse aga maaülikoolist lahku, oma valmivasse majja Ülenurmel, märkis lennuakadeemia teabeosakonna juhataja Liis Linn.

Lennuakadeemia töötajad tähistavad sünnipäeva ringkäiguga uues majas ning väikese meenutusteringiga Tartu Lennujaamas. Õhtu jätkub üliõpilasesinduse korraldatud lapsepõlve ärasaatmispeoga.

Tartu Lennukolledž asustati 18. aastat tagasi tänu kolme entusiasti - Mati Sõrmuse, Rein Porro ja Otto Tauri - energilisile eestvõtmisele. Nende kolme mehe juuresolekul dokumenteeriti 1992. aasta veebruaris lennuametis toimunud koosolekul esimest korda aerokolledži loomise vajadus. Praegu on neist kolmest meie keskel veel vaid Rein Porro, nentis Linn.

Valitsus andis oma 1993. aasta 13. aprilli määrusega nr 105 nõusoleku moodustada teede- ja sideministeeriumi valitsemisalas Tartu Lennukolledž. Sama aasta 7. juunil määrati ametisse rektor Villu Mikita ja kinnitati Tartu Lennukolledži ajutine põhikiri.

Õppetööga alustati kolledžis 15. märtsil 1994, mil koolipinki istusid esimesed 17 tulevast lennujuhti. 1996. aasta maikuus alustas Tartu Lennukolledž koos Tartu lennujaamaga lennunduspäevade traditsiooni ning sama aasta 1. septembril immatrikuleeriti esimesed õppurid kolledži üliõpilasteks.

Aastal 2008 nimetati kool ümber Eesti Lennuakadeemiaks. Õppeasutusest on tänaseks saanud rakenduskõrghariduse ja rahvusvahelisi lennundusalaseid standardeid järgiv kool, kus õpib üle 300 tudengi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles