Tartu eelarve täitub plaanitust paremini

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda.
Tartu raekoda. Foto: Sille Annuk

Selle aasta kuue kuuga laekus Tartu linna eelarvesse tulusid 81,1 miljonit eurot ehk üle poole eelarve planeerimisel loodetust. Nii sai juuni lõpu seisuga täidetud 54 protsenti tulude eelarvest. Linna tulud ületasid esimesel poolaastal kulusid 9,6 miljoni euroga.

Linnapea Urmas Klaas märkis pressiesindaja vahendusel, et esimese poolaasta suurimad investeeringud on olnud Pepleri 1a uus lasteaed (1,7 miljonit) ja Kesklinna lastekeskus (1,2 miljonit), mõlemad avatakse suve lõpul. Tee-ehituses kulus enim raha läbi Annelinna Nõlvaku tänavani kulgeva jalg- ja jalgrattatee ehituseks ning tööde jätkamiseks idapoolsel ringteel.

Põhitegevuse tulusid laekus 76,2 miljonit eurot. Suurim tuluallikas on üksikisiku tulumaks (34 miljonit eurot), mis moodustab ligi poole kõikidest põhitegevuse tuludest. Lisaks tulumaksule laekus eelarvesse veel maamaks ning kohalikest maksudest reklaamimaks, teede ja tänavate sulgemise maks ning parkimistasu. Toetusi põhitegevuseks saadi 28,3 miljonit eurot, kaupade ja teenuste müügist laekus 9,4 miljonit eurot ja muid tulusid kogunes 3,3 miljonit eurot.

Põhitegevuse kulud moodustasid 60,9 miljonit eurot ehk 49 protsenti eelarvest. Suurimad väljaminekud on olnud hariduse valdkonnas. Tööjõukulud on olnud 30,3 miljonit eurot, majandamiskulud 21,6 miljonit eurot ning toetusi on antud 8,9 miljonit eurot.

Investeerimistegevuse tulusid laekus 4,9 miljonit eurot, investeeritud on 10,6 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles