Jõgeva muusikakooli aula saab uue kuue

Kelly Olesk
, Tartu Postimehe suvereporter.
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jõgeva muusikakool

​Jõgeva muusikakooli õpilased saavad eeloleval sügisel uut õppeaastat alustada põhjalikult renoveeritud aulas.

Jõgeva muusikakooli direktor Merike Katt ütles, et aula remont on väga tähtis, kuna seda ruumi kasutatakse iga päev aktiivselt. 

Kõik laulukooride proovid, akadeemilist laadi esinemised ja kammerkontserdid leiavad aset seal.

Ühtlasi rõhutas koolijuht, et Jõgeva linnas ei ole teist nii hea akustikaga väikest saali. «Meie kultuurikeskuses on teadupärast ainult suur saal ja seetõttu toimuvad kõik väikesed kontserdid meie juures,» rääkis Katt.

Muu hulgas tõstis koolijuht esile tõsiasja, et muusikakool paikneb kesklinnas, kuhu on kõigil huvilistel väga mugav ja hõlbus ligi pääseda.

Praeguse saali elektrisüsteemi on asjatundjad hinnanud vanaks ja kohati isegi ohtlikuks, seetõttu otsustatigi ruumi remont suurelt ette võtta. Peale uue põranda paigaldamise ning seinte ja lae värvimise suurendatakse lavaauku ja uuendatakse kütte- ja elektrisüsteemi.

Viimati tehti muusikakooli saalis remonti 1990. aastate algul. Töödega loodetakse ühele poole saada uue õppeaasta alguseks, et kooli 60. aastapäeva saaks tähistada juba värske väljanägemisega kohas. 

Remont läheb Jõgeva linnale maksma ligi 40 000 eurot. Varasematel aastatel on muusikakoolis renoveeritud klassiruumid, fuajee, koridor ning tualetid. 

Majja ehitati 2011. aastal ka siin õppinud varalahkunud heliloojale Alo Mattiisenile pühendatud klaveriklass.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles