Galerii: Tigutorni külje all peeti maha Tartu esimene rannajalgpalliturniir

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu pole teab mis rannalinn ning sestap pole siinkandis kuigi levinud ka suvine rannaliival jalgpalli mängimine. Ent mullu suvel avati Tartu kesklinna vahetus läheduses, Aura veekeskuse ja Tigutorni vahelisel alal rannaspordikeskus, kus on olemas ka jalgpalliväravad. Ning täna oli see päev, mil sel väljakul toimus teadaolevalt esimene rannajalgpalli turniir Tartus.

Emajõe rannajalka nime kandunud turniiril osales kuus meeskonda, mis koosnesid enamjaolt madalamate ja noorteliigade murujalgpalluritest. Mängiti pisut kohandatud reeglitega (näiteks oli väljakul koos väravavahiga kuus mängijat, reeglite järgi on see number viis) ning kuigi ebatavalisel väljakukattel kippus pall põrkama vägagi ebaloogiliselt, ei jahutanud see kohale tulnud vutimeeste entusiasmi ning väravaid ja ohtlikke olukordi sai näha rohkelt.

Turniiri võitjaks krooniti võistkond Eesti Sultan, kes sai finaalis penaltiseeria järel jagu FC Madis Unitedi nime kandnud meeskonnast.

Kolmanda koha sai Pingipoisid, neljandaks jäi FC TRT77, viiendaks FC Jõgeva Wolves/VVP ja kuuendaks FC Rannu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles