Kaks Peetrit näitasid Kalevipoja rattamaratonil head minekut

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevipoja rattamaratoni võitis Peeter Pruus.
Kalevipoja rattamaratoni võitis Peeter Pruus. Foto: HWXPRSS EC

Nii, nagu maastikurattasõitudes viimastel aastatel tavaks, tuleb silmas pidada kahte Peetrit: Peeter Tarvist ja Peeter Pruusi. Laupäeval Jõgevamaal peetud 10. Kalevipoja rattamaratonil jõudis 60 km sõidus esimesena finišikaare alla Peeter Pruus (aeg 1:57:28). Peeter Tarvist edestas ta 33 sekundiga, tema järel jõudis finišisse vastne maanteesõidu Eesti meister Gert Jõeäär. Täpselt samasugune paremusjärjestus kujunes sellel sõidul ka mullu.

Parim naine oli Greete Steinburg ajaga 02:17:58, mis andis üldjärjestuses 81. koha. Kuue sekundilise vahega järgnes talle U23 vanuseklassi kuuluv Mari-Liis Mõttus, kolmandaks platseerus Mõttusele 24 sekundiga alla jäänud Iiris Õunmaa.

Tuntud ratturitest mahtusid esimeste sekka rohkem maanteesõitjana tuntud Rein Taaramäe, kes sai kaheksanda koha. Tema ees lõpetasid Alges Maasikmets (6.) ja Raido Kodanipork (7.). Kuremaa kohalik mees Erki Pütsep, omaaegne kahekordne Kalevipoja maratoni võitja, kes loobus tippspordist juba mõned aastad tagasi, lõpetas 50. kohal.

Poolmaratoni (37 km) kiireim oli M16 vanuseklassi kuuluv Kren Kask. Pikemal sõidul jõudis finišisse 399 ratturit, lühemal sõidul 193. Lastesõitudel tegi kaasa 63 noort rattasõpra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles