Sigade ühishaud Torma lähistel jääb viimaseks omasuguseks

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Võtikveres ühel metsalagendikul asetsevat platsi ei ümbritseks traataed ja lähenemist keelav kuri hoiatussilt, ei oleks võimalik kuidagi aimata, et sinna on maetud tuhandeid katkukoldest pärit sigu. Toona polnud võimalust kõiki sigu tehases hävitada.
Kui Võtikveres ühel metsalagendikul asetsevat platsi ei ümbritseks traataed ja lähenemist keelav kuri hoiatussilt, ei oleks võimalik kuidagi aimata, et sinna on maetud tuhandeid katkukoldest pärit sigu. Toona polnud võimalust kõiki sigu tehases hävitada. Foto: Eili Arula

Veel täna, homme ja ülehomme voorivad Saaremaa ja mandri vahet konteinerveokid, millega viiakse Orissaare vallas asuvast farmist sigade Aafrika katku nakkuse tõttu hukatud 3200 kärssnina Väike-Maarja lähistele loomsete jäätmete käitlemise tehasesse hävitamisele.

See on Eestis paari aasta jooksul juba üsna mitmes juhtum, kus katku nahka on läinud korraga tuhandeid sigu. Seakatku nakatumise kõrgaeg oli Eestis kaks suve tagasi, mil pea iga nädal avastati mõnes seafarmis katku nakatunud loom.

Selline asi ei kordu 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles