Meer pidurdas Silver Kuusiku ametisse nimetamist

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Kuusik
Silver Kuusik Foto: SCANPIX

Linnapea Urmas Kruuse ettepanekul kadus Tartu volikogu neljapäevase istungi päevakorra projektist teine punkt, mille sisuks pidi olema keskerakondlase Silver Kuusiku valimine Tartu sotsiaalvaldkonna abilinnapeaks. Linnapea tegi ettepaneku see punkt päevakorrast välja arvata reedel volikogu eestseisuse koosolekul.


Kuusik pidi abilinnapeaks saama Vladimir Šokmani asemel, kelle Keskerakond on seadnud volikogu esimehe kandidaadiks riigikogusse valitud Aadu Musta asemel.

Seega on pärast neljapäevast volikogu täitmata kaks abilinnapea kohta viiest, sest Urmas Kruuse loobumise järel riigikogusse minekust siirdus sinna asendusliikmena senine linnamajanduse abilinnapea Margus Han­son.

Volikogu pressiesindaja Aune Rumm ütles, et linnapea oli põhjendanud Kuusiku ametisse nimetamise viivitamist sellega, et uued abilinnapead võiks ametisse valida koos.

Tulevase abilinnapea Kuusiku teadmise järgi pidi tema ametisse asumine viibima «Sasi taga». See tähendab, et kui senine haridusvaldkonna abilinnapea Jüri Sasi tagasi astub, tuleb mitme abilinnapea valimine korraga.

Volikogu ülejärgmine korraline istung on 12. mail.

Linnavalitsuse asendamiste korra järgi on Margus Hansoni esimene asendaja Raimond Tamm, Šokmani esimene asendaja Jüri Sasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles