Ööpäevaga lisandus Emajõele detsimeeter

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graafika: TPM

Eile pärastlõunal mõõtis Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut (EMHI) Emajõe veeseisuks Tartus 265 cm. Ööpäevaga oli juurde tulnud veidi üle 10 sentimeetri ehk detsimeeter vett.


«Ühtki erakorralist tööd ei ole me pidanud ette võtma,» ütles Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak. «Hommikune ülevaatus näitas, et Tartu ei upu, tänavaid ei pea veel sulgema.»

Esimene suurem hädaolukord võib tekkida Liiva tänava ülepumpamiskohas. Veevärk teavitab linnavalitsust, kui sealne siiber tuleb kinni panna, ja linn peab olema siis kohe pumpamiseks valmis.

Eilse prognoosi järgi raugeb Emajõe veetõus kolme meetri juures, nii et eelmise aasta tipptase 331 cm jääb saavutamata.

«Supilinna truup tuleb mingil ajal ikkagi kindlamini kinni panna, praegu on keegi teinud isetegevust ja üritanud seda omal jõul teha,» lisas Haak.

Kui üleujutuse tõttu on tekkinud elu või tervist ohustav olukord, tuleks helistada hä-daabinumbril 112.

Tartlased võivad helistada suurveepahanduste pärast tööpäeviti kell 8–18 linna heakorratelefonil 1789. Teabeteenistuse infospetsialisti Ave Karro kõrvu ei olnud eile keskpäevaks tulnud veel ühtki hädakõnet. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles