Anne kanali ääres lehvib punane lipp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne kanali veesoojuseks on täna mõõdetud 20 kraadi, ent punane lipp annab märku, et sinna ujuma minna pole soovitatav.
Anne kanali veesoojuseks on täna mõõdetud 20 kraadi, ent punane lipp annab märku, et sinna ujuma minna pole soovitatav. Foto: Sille Annuk

Kuigi Tartus on täna üle tüki aja tõeline suveilm ning sooja on lausa 25 kraadi, siis Anne kanalisse ei ole soovitatav jahutust otsima minna.

Nimelt ei vasta Anne kanali vee kvaliteet sätestatud nõuetele ning rannas lehvib punane lipp. Terviseameti lõuna talituse vaneminspektor Väino Ratasepp täpsustas, et kui kanalis leiduvate E. coli soolebakterite näidud on korras, siis 7. juulil läks suplusvees piirmäärast üle soole enterokkkide sisaldus.

See tohib olla kuni 100 ühikut 100 milligrammi kohta, ent proovid tuvastasid 158 ühikut 100 milligrammi kohta. Kuna jahedate ilmade tõttu pole tänavu kanalis just liiga palju suplejaid seni olnud, on bakterid kanalisse sattunud ilmselt vihmasadude tagajärjel, märkis Ratasepp.

Uued proovid võeti kanalist täna. Kas Anne kanal taas supluskõlbulikuks tunnistatakse, sõltub nende proovide tulemustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles