Teine katse: Tartu ülikooli raamatukogu uuele ehitushankele laekus neli pakkumust

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli raamatukogus aasta algusest remont seisab.
Tartu ülikooli raamatukogus aasta algusest remont seisab. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kuna Tartu ülikool polnud raamatukogu eelmise remontija YIT Ehituse tööga rahul, tuli uue ehitaja leidmiseks kevadel uus hange välja kuulutada. Kolmapäeval, 12. juulil oli hanke tähtaeg. Selgus, et neid ehitusfirmasid, kes soovivad raamatukogus remondi lõpetada, on neli.

Tartu ülikooli kinnisvaraosakonna juhataja Heiki Pagel ütles, et kuigi eile oli dokumentide esitamise tähtaeg ja seaduse järgi võidab odavaim pakkuja, on praegu vara öelda, kes on järgmine raamatukogu remontija, sest pakkumuste dokumentidega tuleb teha tööd. Kõige odavam pakkumine peab vastama esitatud nõuetele ja kvalifitseerimistingimustele.

Kuna dokumentide läbivaatamine nõuab tööd, ei saa sel nädalal võitjat veel avalikult välja kuulutada. «Järgmise nädala jooksul saame öelda, kes remonttöid raamatukogus jätkab ning kuidas edasi läheme,» kinnitas Pagel.

Pagel ei soovinud öelda ka seda, millised ehitusfirmad täpsemalt hankest osa võtsid ning millist hinda nad pakkusid. Tema sõnul on aga nelja pakkuja seas neid, kes osalesid hankel ka eelmisel aastal, kui ülikool raamatukogule esimest korda ehitajat otsis. Uue ehitajaga sõlmib ülikool lepingu siis, kui võitja on välja kuulutatud.

Kinnisavaraosakonna juhataja on nelja pakkumusega rahul, kuna ülikool pidas tähtsaks, et oleks piisavalt pakkumusi, mis omavahel konkureeriksid.

YIT Ehitusega, mis alustas eelmisel suvel raamatukogus remonti, on Tartu ülikool kohtuvälisele kokkuleppele jõudnud. Valdavalt võttis ülikool endise töövõtja ehitusmaterjalid üle ja neid hakkab kasutama uus ehitaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles