Soomlased, hollandlased ja eestlased tikkusid keelatud kohta pilti tegema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiripostid Verhulitsas.
Piiripostid Verhulitsas. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Nädalavahetusel reageerisid piirivalvurid Värska vallas mitmele vahejuhtumile, kus piirposti juurde pildistama läinud inimesed rikkusid riigipiiri seaduse nõudeid.

Saatse kordoni juht Arvi Suvi kirjeldas, et nädalavahetus tõi Põlvamaale mitmeid üritusi ning ühes sellega ka kaugemaid külalisi nii Eestist kui välismaalt. Nii reageerisid piirivalvurid kolmele juhtumile, kus inimesed läksid Värska vallas Verhulitsa külas piirirežiimi alale Venemaa Föderatsiooni piiriposti juurde pilti tegema. Ühel juhul oli tegu soomlaste, teisel hollandlaste ning kolmandal korral eestlastega. Kõigi suhtes alustati väärteomenetlust.

«Antud kohas on hoiatussildid ning peatumist ja parkimist keelavad liiklusmärgid, millest tuleb kõigil piiriäärsel alal liiklejatel juhinduda,» sõnas kordonijuht. Ta rõhutas, et piiriposti juures seistes ollakse juba piirirežiimi alas, kus kõrvalistel inimestel on keelatud viibida.

 «Kõik kolm juhtumit olid sarnased: auto jäeti keelualas seisma ja otsejoones mindi piiriposti juurde pilti tegema. Alles piirivalvurite saabudes tõsteti pilk hoiatussiltidele,“ kirjeldas Suvi.

Kordonijuht ütles, et saabuv seene- ja marjahooaeg toob piiriäärsetesse metsadesse kohalike kõrval ka kaugema kandi inimesi. «Metsasaadusi noppides tuleb eos arvesse võtta, et seen ja mari kasvab pooli valimata nii Eestis kui Venemaal. Selleks, et keegi tahtmatult piiri ei ületaks, tuleb vahepeal pilk korvilt kõrgemale tõsta ning veenduda, et ollakse kontrolljoonest piisavalt kaugel,» soovitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles