Ühisrahastuse toel rajatud Sepa jalgpallikeskus tähistab esimest sünnipäeva

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenustus Sepa staadioni avamisfestivalist, mis kulmineerus jalgpalli EM-finaali ühisvaatamisega.
Fotomeenustus Sepa staadioni avamisfestivalist, mis kulmineerus jalgpalli EM-finaali ühisvaatamisega. Foto: Sille Annuk

Täna aasta tagasi leidis aset Tartu jalgpalli jaoks märgilise tähtsusega sündmus, kui JK Tammeka eestvedamisel  avati Ropka linnaosas Sepa jalgpallikeskus. Taaralinna esimese altküttega kunstmuruväljaku rajamise tegi erakordseks see, et läbi virtuaalsete ruutmeetrite ostmise said staadioni valmimisele kaasa aidata kõik soovijad.

2015. aasta novembris alanud ühisrahastuskampaaniaga koguti 150 000 eurot, kokku ostis enesele ruutmeetreid 2996 eraisikut ning 115 ettevõtet või organisatsiooni. Ehituseks läks mullu aprillis ning juba 10. juulil peeti staadionil avafestivali, mis kulmineerus Prantsusmaa ja Portugali vahelise jalgpalli EM-finaali ühisvaatamisega.

Toonane JK Tammeka jalgpallur, nüüd klubi tegevjuhina tegutsev Kristjan Tiirik tõdes, et tunne on jalgpallikeskuse sünnipäeval ülev, sest tegemist oli ikkagi ühe Tartu jalgpalli suure unistuse täitumisega. «Tammeka tegi staadioni valmis, aga võitnud on sellest ikkagi kogu Tartu jalgpall,» rõhutas Tiirik.

Täismõõtmetes ja aastaringselt kasutav väljak on mõistagi tõstnud treeningute kvaliteeti. Mängulises mõttes on kvaliteedi tõusu ühe aasta põhjal raskem mõõta, kuid Kristjan Tiirik tõi välja, et hiljuti Soomes Balti turniiri võitnud Eesti U17 koondisesse kuulus kolm Tammeka noormängijat.

Sepa jalgpallikeskus läheb aga veel korra suuremaks ehituseks, kui augusti alguses asutakse ehitama tribüünile varikatust ning tagaseina. Töödega peaks ühele poole jõudma septembriks ning see tähendab seda, et pealtvaatajate põli on sügisel vihmaste ja tuuliste ilmade korral senisest märksa mõnusam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles