Nädalavahetus toob suurüritusi, arvestada tuleb liikluspiirangutega

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune Tartu Milli triatlon. Pildil triatleet Kaidi Kivioja võidukas finiš.
Mullune Tartu Milli triatlon. Pildil triatleet Kaidi Kivioja võidukas finiš. Foto: Sille Annuk

Hiljuti lõppesid Lõuna-Eestis, sealhulgas Emajõelinnas, orienteerumise maailmameistrivõistlused, selle nädala lõpp on Tartus taas teguderohke, sest samal ajal toimuvad hansapäevad, muusikafestival Klaaspärlimäng, Aparaaditehase asfaldikultuurifestival ja Tartu Milli triatlon. Viimane neist toob enamasti kesklinna piirkonda laiaulatuslikud liikluspiirangud. Korraldajad soovitavad südalinna võimaluse korral tulla ilma autota.

Triatloninädalavahetus avatakse täna õhtul kell 18 Zooti avaveeujumise etapiga, kus võisteldakse 2,3 kilomeetri ja 750 meetri distantsil. 

Pikema võistlusmaa start antakse Emajõe vabaujula rannas, lühema maa stardiks paigaldatakse Vabadussilla juurde pontoon, kust starditakse hiljem ka triatloni lühemale distantsile. 

Kõik kohad täis

Laupäeval, 8. juulil on kavas igamehetriatlon, kus sportlased ujuvad 750 meetrit, sõidavad rattaga kakskümmend ja jooksevad viis kilomeetrit. Võistlusel lööb teiste hulgas kaasa näitleja Raivo E. Tamm. 

Põhivõistlus samal päeval leiab aga aset olümpiadistantsil: sportlased ujuvad poolteist, sõidavad rattaga nelikümmend ja jooksevad kümme kilomeetrit. Põhidistantsile on registreerunud üle kolmesaja osaleja ning paarkümmend võistkonda. Pühapäeval, 9. juulil on kavas lastetriatlon. 

Kõigile distantsidele kokku on registreerunud umbes seitsesada võistlejat.

Tartu Milli triatloni projektijuht Ago Arro ütles, et kõik kohad triatloni distantsidel on välja müüdud. Kõigile distantsidele kokku on registreerunud umbes seitsesada võistlejat. 

Arro lisas, et huvilistel on võimalik veel kaasa lüüa tänaõhtusel avaveeujumisel ja pühapäeval Saucony viiekilomeetrisel südalinnajooksul. Jooks kulgeb Emajõe kallastel ja ümber Anne kanali, enamasti kergliiklusteedel.

Laadamelu

Samal ajal, laupäeval ja pühapäeval on Tartus hansapäevad, mille keskmes on traditsiooniline pooletuhande kauplejaga laat. Sel aastal valmis ka eraldi kaardirakendus, mis aitab paremini laadamöllus orienteeruda. 

Hansapäevade projektijuht Evelin Rannast ütles, et käsitöö ja maitsvad kodumaised toidud on esimesed asjad, mis inimestele hansapäevadega seostuvad. Ent selleks, et melu üleval hoida, kutsutakse nagu eelmistelgi aastatel kauplejate keskele esinema lauljaid-pillimehi, rahvamuusikuid ja tantsijaid.

Kellel laadakraam varutud, saab mõnusalt ja harivalt aega veeta raua-, laste- ja teaduslinnas ning uudistada Toomemäel loomade ala. 

TRIATLONIGA SEOTUD LIIKLUSPIIRANGUD

  • Täna kella 16st kuni 10. juuli kella kuueni hommikul on suletud Vabaduse puiestee Uueturu-Poe lõigul. Poe tänavale saab kuni 8. juuli kella 8.30ni Raekoja platsi poolt, hiljem Ülikooli tänava poolt. 
  • Eile hommikust kuni 11. juuli kella 6ni on suletud turu­hoone parkla jalakäijate silla poolne ala. 
  • Eilsest kuni 10. juuli kella 6ni on suletud Poe tänava äärne taksopeatuse parkla. Taksopeatused on üle viidud kaubamaja parklasse. 

Laupäeval kell 8.30–17 on liikluseks suletud 

  • Vabaduse puiestee (Uueturu-Laia tänava lõik), Lai tänav, Kloostri tänav, Kroonuaia tänav, Jakobi tänav (Veski-Lai lõik), Veski tänav (Jakobi-Näituse lõik), Näituse tänav (Veski – K. E. von Baeri lõik), Baeri tänav (Näituse-Jakobi lõik), Puiestee tänav (Lubja-Põllu lõik), Aruküla tee (Põllu tänavast linna piirini), Kroonuaia sild ja Vabadussild.

Pühapäeval kell 9–18 on liikluseks suletud

  • Vabaduse puiestee (Uueturu-Laia lõik), Lai tänav, Kloostri tänav, Kroonuaia tänav (Emajõe-Jakobi lõik), Jakobi tänav (Veski-Laia lõik), Veski tänav (Jakobi-Kuperjanovi lõik, Näituse-Veski ristmik, Näituse tänav (Kastani-Baeri lõik), K. E. von Baeri tänav (Liivi-Jakobi lõik), Kuperjanovi tänav (Kastani-Kuperjanovi lõik) ja Kastani tänav (Näituse-Kuperjanovi lõik).
  • Võistluste tõttu on lähipäevadel muutusi samuti linnaliinibusside 4, 6, 7, 8, 10, 16, 20, 21 ja 22 liiklumisel.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles